Κ.Τσιάρας: Προτεραιότητα η ανεξαρτησία των Ελλήνων Δικαστών - Karfitsa.gr
Πολιτική

Κ.Τσιάρας: Προτεραιότητα η ανεξαρτησία των Ελλήνων Δικαστών

Στις εργασίες της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), στο κτίριο του Εφετείου Αθηνών, συμμετείχε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Μεταξύ άλλων, ο αρμόδιος υπουργός επεσήμανε ότι «δεν θα επιτρέψουμε βεβαίως την εργαλειοποίηση των αποφάσεων της Δικαιοσύνης, που σκοπό έχουν να πολιτικοποιήσουν τις εσωτερικές διαδικασίες της, συνθλίβοντας το κύρος των δικαστικών λειτουργών στις μυλόπετρες της πολιτικής αντιπαράθεσης».

Πρόσθεσε δε, ότι «προτεραιότητα μας παραμένει η προάσπιση της λειτουργικής και προσωπικής ανεξαρτησίας των Ελλήνων Δικαστών, οι οποίοι θα συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους, με γνώμονα την ανελαστική τους συνείδησή, το Σύνταγμα και τους νόμους».

Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να ιδιωτικοποιήσει τη Δικαιοσύνη και ότι η σύμπραξη δημοσίου – ιδιωτικού αφορά μόνο την κτιριακή υποδομή και «πουθενά αλλού».

Όσον αφορά το νομοθετικό έργο του υπουργείου, υπενθύμισε ότι «έχουν γίνει σημαντικά βήματα, αλλά πρέπει, όμως, να κάνουμε πολλά περισσότερα».

Και εξήγησε: «Οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης, οι οποίοι ως αυθεντικοί και αμερόληπτοι εφαρμοστές του δικαίου, μέσα από την πολυετή υπηρεσιακή εμπειρία τους, μπορούν να συμβάλουν στην επιτάχυνση της απονομής της. Και να διευκολύνουν τη μετάβαση στη νέα πραγματικότητα, κρατώντας πάντοτε ψηλά τον πήχη της ποιότητας της Δικαιοσύνης, στην οποία αντικατοπτρίζεται, τελικά, η ποιότητα της ίδιας της Δημοκρατίας μας».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Τσιάρας διαβεβαίωσε ότι «η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος, που υπονομεύουν το κύρος του Έλληνα Δικαστή και πληγώνουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη και τους Λειτουργούς της».

Δεσμεύτηκε, επιπλέον, «για την αύξηση των οργανικών θέσεων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών στα Πρωτοδικεία, στα Εφετεία και στις αντίστοιχες Εισαγγελίες της χώρας».

Τέλος, όσον αφορά τον συνδικαλιστικό χώρο, επεσήμανε ότι «πρέπει να είναι ένας συνδικαλισμός που να έχει μια συγκεκριμένη προσέγγιση και δεν μπορεί από αυτή τη προσπάθεια να απουσιάζει η θεσμική νηφαλιότητα».

«Πρέπει η θεσμική νηφαλιότητα να υπάρχει πάντα» κατέληξε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ