Κ. Χατζηδάκης: Το φθινόπωρο κρίνεται η προοπτική της ΔΕΗ - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

Κ. Χατζηδάκης: Το φθινόπωρο κρίνεται η προοπτική της ΔΕΗ

Στις 24 Σεπτεμβρίου και στις 31 Οκτωβρίου θα κριθεί εν πολλοίς η προοπτική της ΔΕΗ, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια για ενίσχυση της ρευστότητάς της και την εξυγίανσή της, ενώ έκανε λόγο για στοχευμένες εθελούσιες εξόδους.

Ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ διευκρίνισε ότι στις 24 Σεπτεμβρίου θα εκδοθεί η νεότερη έκθεση της Ernst & Young, ορκωτού ελεγκτή της ΔΕΗ, για την βιωσιμότητα της επιχείρησης. Στην προηγούμενη έκθεσή του ο ελεγκτής εξέφρασε προβληματισμό για το μέλλον της ΔΕΗ λόγω των αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων της.
Ο υπουργός πάντως απέφυγε να προβεί σε προβλέψεις όσον αφορά το πόρισμα της μελέτης.

Επίσης η 31η Οκτωβρίου αποτελεί «ημερομηνία ορόσημο» για επίτευξη συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσον αφορά την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, στο πλαίσιο της μετα-μνημονιακής εποπτείας.

Ο κ. Χατζηδάκης επαναβεβαίωσε την προγραμματική τοποθέτησή του ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει στοχευμένες εθελούσιες εξόδους υπαλλήλων της ΔΕΗ. Στόχος είναι να αλλάξει η σύνθεση του προσωπικού προς το νεότερο και να καταργηθούν κάποιες παλιές ειδικότητες που δεν θα συνάδουν με την ανανεωμένη ταυτότητα της επιχείρησης, ειδικά ειδικότητες που συνδέονται με τις πεπαλαιωμένες λιγνιτικές μονάδες.

Τέλος σημείωσε ότι η ΔΕΗ θα είχε μικρότερες ζημίες εάν απλώς είχε κλείσει ορισμένες λιγνιτικές μονάδες αλλά συνέχιζε να πληρώνει κανονικά το προσωπικό τους. Προσέθεσε δε πως δεν υπάρχει προοπτική ιδιωτικοποίησής τους, καθότι δύο διαγωνισμοί που κήρυξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκαν άγονοι λόγω ανυπαρξίας ενδιαφέροντος.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ