Λάζαρος Τσαβδαρίδης στην Karfitsa: Σε αυτή τη κρίση δεν θα μείνει πίσω κανείς - Karfitsa.gr
Πολιτική Συνεντεύξεις

Λάζαρος Τσαβδαρίδης στην Karfitsa: Σε αυτή τη κρίση δεν θα μείνει πίσω κανείς

Συνέντευξη στον Γιώργο Νεοχωρίτη

«Η Κυβέρνηση είναι εδώ για τον πολίτη, για τον εργαζόμενο, για τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, για τον άνεργο. Το μήνυμα που περνάει, είναι ότι σε αυτή την κρίση κανένας δεν θα μείνει πίσω», δηλώνει σε συνέντευξη του στην karfitsa αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης της οικονομίας και στο ενδεχόμενο λήψης επιπλέον κατά την διάρκεια της πανδημίας, ο βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Ο κ. Τσαβδαρίδης χαρακτηρίζει αστεία, την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για «δωράκι», προς τα ιδιωτικά κολέγια μέσα από την εφαρμογή του νομοσχεδίου για την Παιδεία και κινδυνολογία την πληροφορία πως θα μείνουν 24.000 νέοι εκτός πανεπιστημίων, όπως υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας στην Βουλή.

Σας ανησυχεί η διατήρηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε ψηλά νούμερα και ένα επιθετικό τρίτο κύμα; Είμαστε προετοιμασμένοι ως χώρα σε όλα τα επίπεδα;

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων η χώρα μας εξακολουθεί να βρίσκεται σε καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. Αυτό βέβαια δεν εφησυχάζει κανέναν μας. Να γιατί η Κυβέρνηση εφαρμόζει ταχύτατα επιπρόσθετα μέτρα όποτε και όπου κρίνεται σκόπιμο, με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων.

Την ίδια στιγμή, η διαδικασία των εμβολιασμών του πληθυσμού προχωράει με γοργούς ρυθμούς, με τους εμβολιασμένους συμπολίτες μας να έχουν ήδη ξεπεράσει τους 550.000, με δύο mega εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να έχουν ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία τους, δίνοντας την άμεση δυνατότητα για 2400 και 1000 ημερήσιους εμβολιασμούς αντίστοιχα.

Κάθε δυσκολία που μπορεί να προκύψει, αντιμετωπίζεται με ψυχραιμία, με πρόγραμμα, με σοβαρότητα και κυρίως με αμεσότητα όχι μόνο από την Κυβέρνηση αλλά και από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τις δομές υγείας μας, στο ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, ερευνητικό και διοικητικό δυναμικό των οποίων αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και ένα τεράστιο ευχαριστώ από όλους μας.

Πιστεύετε ότι χρειάζονται επιπλέον μέτρα στήριξης της οικονομίας, επιχειρήσεων και εργαζομένων;

Εν μέσω πανδημίας και με δεδομένους τους περιορισμούς των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, η Κυβέρνηση έχει διευρύνει τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων, εργαζόμενων και ανέργων έχοντας ήδη λάβει μέτρα για το πρώτο τρίμηνο του 2021 συνολικού κόστους 5,9 δισ. ευρώ.

Ανάμεσα σε πολλά άλλα, μόλις προσφάτως:

  • Δρομολογήθηκε ο 6ος κύκλος Επιστρεπτέας Προκαταβολής που αφορά την απώλεια τζίρου του Ιανουαρίου και προετοιμάζεται 7ος κύκλος, που θα αφορά την απώλεια τζίρου ολόκληρου του 1ου τριμήνου

  • Επεκτείνεται η διάρκεια του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» έως την 31η Μαρτίου 2021

  • Παρατείνεται μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2021 η περίοδος αναστολής είσπραξης για βεβαιωμένες φορολογικές οφειλές που δεν είναι σε καθεστώς ρύθμισης

  • Αναστέλλεται η είσπραξη της δόσης του Φεβρουαρίου ρυθμισμένων φορολογικών οφειλών για τις άμεσα πληττόμενες επιχειρήσεις, καθώς και για τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή.

  • Παρατείνονται έως την 31η Δεκεμβρίου οι πληρωμές των ασφαλιστικών εισφορών, για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες

  • Παρατείνεται για 2 μήνες η διάρκεια της τακτικής επιδότησης ανεργίας, του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων και του βοηθήματος ανεργίας στους αυτοτελώς απασχολούμενους, που έληξε ή θα λήξει τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Η Κυβέρνηση είναι εδώ για τον πολίτη, για τον εργαζόμενο, για τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, για τον άνεργο. Το μήνυμα που περνάει, είναι ότι σε αυτή την κρίση κανένας δεν θα μείνει πίσω.

Το νομοσχέδιο για την Παιδεία ξεσήκωσε μεγάλες αντιδράσεις, με την αξιωματική αντιπολίτευση να σας κατηγορεί μεταξύ άλλων, πως η καθιέρωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, αποτελεί “δωράκι” προς τα ιδιωτικά κολέγια, τα πτυχία των οποίων εξισώθηκαν με των ΑΕΙ, καθώς όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή, θα μείνουν εκτός πανεπιστημίων 24.000 νέοι. Τι απαντάτε;

Το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της λειτουργίας των Πανεπιστημίων αντιμετώπισε με τόλμη χρόνιες παθογένειες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, πιστό στις μεταρρυθμιστικές δεσμεύσεις της ΝΔ και του Πρωθυπουργού μας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Ιδρύματα που θα αποτελούν κυψέλες επικαιροποιημένης γνώσης και ελεύθερου διαλόγου, που θα διασυνδέονται γόνιμα με την αγορά εργασίας, που θα είναι ασφαλή, ποιοτικά και λειτουργικά επ’ ωφελεία της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Παράλληλα έφερε προ των ευθυνών της και την ίδια την Αριστερά, η οποία όμως όπως αποδείχθηκε δεν κατάφερε να πετάξει τις ιδεολογικές παρωπίδες και να ακούσει την πραγματική φωνή της κοινωνίας αλλά και της πανεπιστημιακής μας κοινότητας.

Μία Αριστερά αντιθέτως, που αποφάσισε να «βαφτίσει» ως «παλλαϊκές αντιδράσεις» τις 8.000 υπογραφές εναντίον του νομοσχεδίου σε συνολικό αριθμό 668.000 φοιτητών και τις μόλις 900 υπογραφές καθηγητών σε σύνολο 17.288 διδακτικού προσωπικού.

Μία Αριστερά – κήρυκα της ήσσονος προσπάθειας, που σφυρίζει αδιάφορα για τις βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια πολύ κάτω του 10 και για τους φοιτητές που παραμένουν αιωνίως φοιτητές, όταν μόνο το ΑΠΘ σε σύνολο περίπου 80.000 εγγεγραμμένων φοιτητών έχει τις 35.000 αυτών ως λιμνάζοντες.

Άρα, τα περί «δώρων» στα ιδιωτικά κολλέγια είναι τουλάχιστον αστεία, όπως αστεία ήταν και η κινδυνολογία για 24.000 παιδιά που δήθεν θα μείνουν φέτος εκτός της Ανώτατης Εκπαίδευσης, όταν είναι μαθηματικώς αδύνατον αυτό να υπολογιστεί την παρούσα στιγμή χωρίς να γνωρίζουμε ούτε τι βάσεις θα θέσουν τα πανεπιστήμια ούτε τι βαθμούς θα γράψουν τα παιδιά στις πανελλήνιες εξετάσεις.

 

Ακόμη ένα σημείο διαφωνίας στο νομοσχέδιο αποτελεί η δημιουργία αστυνομικού σώματος στα πανεπιστήμια. Θεωρείτε πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην εφαρμογή του και δεν θα δημιουργηθούν εντάσεις;

Η Ελληνική κοινωνία σε ποσοστό 64% συμφωνεί με την αστυνόμευση των πανεπιστημιακών χώρων.

Αυτή η απαίτηση της για νοικοκύρεμα στη λειτουργία των πανεπιστημίων μας, για προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας και για πρόβλεψη ολοκληρωμένου πλαισίου πειθαρχικού δικαίου φοιτητών, αφήνει στο περιθώριο όσους έχουν συνηθίσει να βλέπουν τα πανεπιστήμια «μαγαζάκια» των ιδεοληψιών τους και εκκολαπτήρια ενός δήθεν «ρωμαλέου» φοιτητικού κινήματος που εξυπηρετεί τα δικά τους κομματικά συμφέροντα.

Οι καθηγητές δεν μπορεί να αφήνονται έρμαια βίαιων συμπεριφορών και απειλών από κατευθυνόμενα γκρουπούσκουλα, οι φοιτητικές μας εστίες δεν μπορεί να γίνονται άνδρα ανομίας και το μπάχαλο δεν μπορεί να κυριαρχεί έναντι της τάξης.

Όσο εμμονικά και αν η Αριστερά θέλει να διατηρήσει τα ελληνικά πανεπιστήμια στην «κατάψυξη», το άλμα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στη νέα εποχή που είναι αποφασισμένη να κάνει η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν πρόκειται να εμποδιστεί.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ