, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Λάμπρος Καούδης στην Karfitsa: «Ο Μητσοτάκης είναι μεθοδικός και εργατικός»

Γέννημα, θρέμμα Θεσσαλονικιός ο Λάμπρος Καούδης. Πιστεύει ότι η πολιτική πρέπει να λειτουργήσει με επιχειρηματικούς όρους στη λογική της ορθολογιστικής διαχείρισης των πόρων , στη δημιουργία της υπεραξίας στην κοινωνία και θετικών ισοζυγίων. Θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη B’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Είναι σύμβουλος επιχειρήσεων και  έχει δώσει επιτυχώς εξετάσεις στον επαγγελματικό  στίβο, στο χρηματοοικονομικό τομέα, συνεργαζόμενος με μεγάλους τραπεζικούς ομίλους από το Λουξεμβούργο ως την Αυστραλία. 
Συνέντευξη στη Βιβή Ανδρίτσου
 
Υπάρχει τρόπος να ανακάμψει η  χώρα και να αλλάξει η εικόνα του κράτους; Τι είδους πολίτες και τι πολιτικούς χρειαζόμαστε;
Η αξιοπιστία και η ικανότητα είναι αναμφισβήτητα στοιχεία επιτυχίας. Το κράτος ορίζει το κανονιστικό πλαίσιο , αλλά απαιτείται μια καθετοποιημένη σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα για την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος. Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται ακτινοσκόπηση  και ανάλυση των προβλημάτων, εξέταση των εναλλακτικών σεναρίων, προσθήκη δεδομένων, γνώση της ανθρωπογεωργαφίας και στοχοπροσήλωση στην επίλυση. Χρειάζεται όλοι μας να είμαστε ειλικρινείς και εργατικοί, ενώ στον πολιτικό στίβο θα πρέπει να σταματήσει ο λαϊκισμός και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα. Η πολιτική θέλει ανθρώπους γειωμένους που να έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Να επιθυμούν να εργαστούν και να προσφέρουν, να αποστρέφονται το λαϊκισμό και τα επικοινωνιακά σόου. Έχουμε ανάγκη από μια σύγχρονη κοινωνία με σύγχρονα κόμματα και σύγχρονες λύσεις από σύγχρονους ανθρώπους. Εμπιστεύομαι τις κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη γιατί είναι ορθολογιστής, μεθοδικός και εργατικός. Ξέρει να διακρίνει τα στοιχεία αυτά όπου υπάρχουν και δίνει μάχη για την παράταξη και την πατρίδα.
Πως σχολιάζετε τη συμφωνία των Πρεσπών για την ονομασία της γειτονικής χώρας; Σας ανησυχούν οι εξελίξεις;
“Η Μακεδονία είναι ένας τόπος ιερός. Είναι χώρος πολιτισμού και ιστορίας. Είναι χώρος ποτισμένος με αίμα. Αίμα ηρώων. Είναι η πατρίδα μας.” Έχω την τιμή να είμαι απόγονος του Ευθύμιου Καούδη ( Κρης), ο οποίος υπήρξε απελευθερωτής της Μακεδονίας. Ήταν αρχηγός της πρώτης ομάδας Κρητικών που εισήλθε στην κατεχόμενη, από τους Τούρκους, Μακεδονία, με σκοπό την ενίσχυση του Μακεδονικού Αγώνα.
Η Μακεδονία είναι  ο τόπος που ζούμε και θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε ειρηνικά. Σήμερα βρισκόμαστε σε δύσκολο σημείο. Οι κυβερνητικές επιλογές έχουν ανοίξει απίστευτες ατραπούς και κερκόπορτες για την εθνική μας κυριαρχία. Οι χειρισμοί της κυβέρνησης είναι επικίνδυνοι, γίνονται εν κρυπτώ και ασύνδετα , προσβλητικά προς το λαό και το κοινοβούλιο. Φοβάμαι για τα χειρότερα.
Κρίνετε ότι χρειάζεται ανανέωση τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ και Β’ εκλογική περιφέρεια; 
Οι άνθρωποι πρέπει να βγουν μπροστά από τους θεσμούς. Η υποχρέωση στην πολιτική συγκυρία που βρισκόμαστε, είναι, να μπορέσει η παράταξη μας να δώσει εναλλακτικές λύσεις στην κοινωνία. Φυσικά και χρειαζόμαστε κεφαλαιοποίηση όλων όσων στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία, αλλά απαιτείται συμπόρευση  της ιστορικής διαδρομής με την ανανέωση. Είναι ώρα να δώσουμε τη σκυτάλη σε νέους ανθρώπους, όχι μόνο ηλικιακά , αλλά σε ανθρώπους που κομίζουν  νέες  αντιλήψεις, άλλη νοοτροπία και οπτική. Μόνο με ανθρώπους που έχουν επαγγελματικό πρόσημο, διαδρομή και πετυχημένη πορεία θα επιτευχθούν αλλαγές. Άνθρωποι που δεν έχουν διακριθεί στο στίβο της επαγγελματικής δραστηριότητας και κυρίως στο σκληρό ανταγωνιστικό ιδιωτικό τομέα, ανεβαίνοντας ιεραρχικά σ όλες τις βαθμίδες δεν μπορούν να ασκήσουν διοίκηση. Είναι δύσκολη η διαδικασία εξέλιξης στον ιδιωτικό τομέα. Η κρίση είναι βιωματική.
Η πολιτική πρέπει να λειτουργήσει με επιχειρηματικούς όρους στη λογική της ορθολογιστικής διαχείρισης των πόρων , στη δημιουργία της υπεραξίας στην κοινωνία και θετικών ισοζυγίων.
Πως μπορεί να αναπτυχθεί περισσότερο η Β’  περιφέρεια  της Θεσσαλονίκης; 
Η  Β’ περιφέρεια είναι μια περιοχή με απίστευτη δυναμική, αλλά με μεγάλη διασπορά των οικονομικών λειτουργιών της. “Είναι ένας κοιμώμενος γίγαντας”. Είναι ο τόπος που ζω και μεγαλώνω τα παιδιά μου. Ο τόπος της εργασίας μου, ο τόπος που αγαπώ! Πιστεύω, ότι πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη  έμφαση στη γεωργία σε πρωτογενή και δευτερογενή μεταποιητικό επίπεδο, αλλά και στην προώθηση και ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού όπως του θρησκευτικού και του αθλητικού. 
H συνέντευξη δημοσιεύθηκε στην Karfitsa #723
 
                                          

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.