, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Λάρισα: Το σεισμικό φαινόμενο είναι σε εξέλιξη – Δύσκολη νύχτα για Δαμάσι και Μεσοχώρι

Στο Κουτσόχερο Λάρισας, δύο εκκλησίες κατέρρευσαν από τον ισχυρό σεισμό. Πρόκειται για την  παλιά και τη νέα εκκλησία  του Αγίου Νικολάου, οι οποίες καταστράφηκαν εντελώς!

Μεγάλες ζημιές επίσης, έχει υποστεί το κοιμητήριο του χωριού, που βρίσκεται πίσω από τις εκκλησίες.

Παλιά σπίτια με πέτρα στα χωριά Δαμάσι και Μεσοχώρι κατέρρευσαν, άλλα είναι έτοιμα να γκρεμιστούν  και τα νεότερα υπέστησαν σοβαρές ζημιές και ρωγμές.

Éó÷õñüò óåéóìüò 6 ñß÷ôåñ ìå åðßêåíôñï ôçí Åëáóóüíá, êáôáóôñïöëåò óôï ÷ùñéü Ìåóï÷þñé, ÔåôÜñôç 3 Ìáñôßïõ 2021
(EUROKINISSI/ËÅÙÍÉÄÁÓ ÔÆÅÊÁÓ)

Όλοι οι κάτοικοι είναι ανάστατοι καθώς σε μικρά χρονικά διαστήματα υπάρχουν μετασεισμοί και βρίσκονται όλοι στον δρόμο, τις πλατείες και στα γήπεδα.

Από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων προειδοποιούν ότι το  φαινόμενο, αν και σε ύφεση,  είναι  σε εξέλιξη. Ουδείς μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη της σεισμικής ακολουθίας. O Δήμος Λαρισαίων βρίσκεται σε άμεση επαφή και συντονισμό με όλες τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες και όλες οι δημοτικές υπηρεσίες είναι σε ετοιμότητα.

Η παραμονή ή μη στα σπίτια γίνεται αποκλειστικά με την προσωπική ευθύνη του κάθε συμπολίτη.

Σε γενικές γραμμές ισχύει ότι οι νέες σχετικά κατασκευές θεωρούνται ανθεκτικότερες και πιο ασφαλείς.

Όσοι επιστρέψουν στα σπίτια τους, θα πρέπει να ελέγξουν οπτικά το κτίσμα και εάν διαπιστώσουν σοβαρές και επικίνδυνες ρωγμές καλό θα ήταν να αποφύγουν την παραμονή. Επίσης, θα πρέπει να ενημερώσουν την Πολιτική Προστασία του Δήμου.

Μέχρι στιγμής, από τις αναφορές που φτάνουν στο Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμο Λαρισαίων, οι περιπτώσεις ζημιών σε κτίσματα είναι λίγες  σχετικά, ενώ αποτελεί κοινή διαπίστωση πως η πόλη της Λάρισας έχει αντέξει. Ηδη μηχανικοί του Δήμου Λαρισαίων βρίσκονται σε σημεία και οικίες που έχουν αναφερθεί προβλήματα.

Αυριο Πέμπτη,  θα ξεκινήσει έλεγχος των κτιρίων των σχολικών συγκροτημάτων. Υπενθυμίζεται ότι αύριο τα σχολεία όλων των βαθμίδων δεν θα λειτουργήσουν.

Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι:

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί σοβαρά περιστατικά τραυματισμών. Σημειώθηκαν υλικές ζημιές.
Δεν υπάρχει καμία επίσημη πρόβλεψη για μεγάλο μετασεισμό. Οι ειδικοί παρακολουθούν το φαινόμενο που βρίσκεται σε εξέλιξη και ενημερώνουν.
Οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν τις επόμενες ώρες σε ανοικτούς χώρους.

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.