Λίλα Μπακλέση: «Ο έρωτας δύο ανθρώπων δεν μπορεί να θεωρείται λάθος» - Karfitsa.gr
Συνεντεύξεις

Λίλα Μπακλέση: «Ο έρωτας δύο ανθρώπων δεν μπορεί να θεωρείται λάθος»

Συνέντευξη στη Φιλίππα Βλαστού

Έχει ξεχωρίσει από τα πρώτα βήμα της στον χώρο της υποκριτικής. Είναι νέα και με πολύ με ταλέντο. Ο λόγος για την Λίλα Μπακλέση, η οποία από τις 19 έως τις 28 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στο θέατρο Αυλαία, με την παράσταση «Οι Κάτω απ’ τ’ Αστέρια». Η ίδια μίλησε στην Karfitsa για το έργο, τις δυσκολίες ενός νέου ηθοποιού, αλλά και το bullying.

Τι πραγματεύεται το έργο;

«Οι κάτω απ’τ’αστέρια» είναι η ιστορία της Μένιας και του Νικολή, δυο παιδιών που ερωτεύονται στα 14 και από τότε ζουν μια έντονη σχέση. Εμείς τους πετυχαίνουμε μια βραδιά μετά από χρόνια και μιλούν εφ’όλης της ύλης για τη σχέση τους. Είναι αρκετά χρόνια χώρια και βλέπουμε την τελική τους αναμέτρηση.

Ποιες διαφορές πιστεύετε ότι έχει ο εφηβικός έρωτας από τον έρωτα;

Στην αθωότητα της πρώτης φοράς εντοπίζω ίσως μια διαφορά. Κατά τα άλλα πιστεύω η ορμή του έρωτα δεν έχει ηλικία.

Και οι δυο πρωταγωνιστές παίζετε και σκηνοθετείτε. Γιατί επιλέξατε αυτό τον συνδυασμό;

Η παράσταση αυτή ήταν ένα στοίχημα για εμάς. Όταν διαβάσαμε το έργο αποφασίσαμε ότι θέλαμε να δοκιμάσουμε να το δουλέψουμε μόνοι μας. Κατά τη διάρκεια των προβών χρειαστήκαμε βοήθεια και η Άρτεμις Γρύμπλα ήρθε και έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της παράστασης. Η λογική μας είναι να έρθει ο θεατής και να δει ένα ζευγάρι να μιλάει, να γελάει και να τσακώνεται .Να ταυτιστεί με αυτούς τους δυο ανθρώπους, να βρει ένα δικό του κομμάτι στην ιστορία αυτή.

Είστε μια εκ των ηθοποιών της νέας γενιάς. Ποιες είναι οι ανησυχίες και οι φόβοι ενός νέου στο χώρο που δημιουργούνται στο ξεκίνημα της πορείας του στην Ελλάδα;

Η διαρκής ανησυχία μου είναι το πως θα καταφέρω να συνδυάσω τον βιοπορισμό με την καλλιτεχνική έμπνευση και δημιουργία.

Έρχεστε στη Θεσσαλονίκη. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από την πόλη;

Ανυπομονώ για τις παραστάσεις μας στη Θεσσαλονίκη. Έχω έρθει με δυο παραστάσεις στο παρελθόν και ξέρω ότι το κοινό είναι απαιτητικό, αλλά εκτιμά τις προσεγμένες δουλειές. Θα είμαστε για έξι παραστάσεις μέσα στην εορταστική περίοδο και περιμένω τη στιγμή που θα εναρμονιστώ ξανά στους ρυθμούς αυτής της υπέροχης πόλης.

Σας είδαμε να παίζετε στην «Αγέλη» του Πάνου Κοκκινόπουλου. Ένα πολύ «δυνατό» επεισόδιο που πραγματευόταν τον εκφοβισμό.

Αγάπησα πολύ το επεισόδιο στο «Ου φονεύσεις» .Η κοινωνία μας μπορεί να γίνει ιδιαιτέρως σκληρή, οφείλουμε όμως να κατανοήσουμε ότι ο έρωτας και η αγάπη δύο ανθρώπων δεν μπορεί να θεωρείται λάθος και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

Πόσο και πως μπορεί η υποκριτική τέχνη να βοηθήσει στο να γνωστοποιηθούν ακόμα περισσότερο πτυχές του εκφοβισμού, αλλά και να δώσει θάρρος σε άτομα που το δέχονται να μιλήσουν;

Θέλω να πιστεύω ότι η τέχνη μπορεί να βοηθήσει. Χρειάζεται όμως να κάνουμε μεγάλα βήματα ακόμα, τα οποία είναι αναγκαίο να ξεκινήσουν από την παιδεία μας. Για να μιλήσει κάποιος που δέχεται εκφοβισμό θα πρέπει να βρίσκεται σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Ας το δημιουργήσουμε λοιπόν ξεκινώντας από την οικογένειά μας, τους φίλους μας, τους συναδέλφους μας και ίσως τότε επιτευχθεί η πολυπόθητη εξέλιξή μας ως κοινωνία.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ