Λύκος: Πέντε βασικά συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε - Karfitsa.gr
Ευ Ζην

Λύκος: Πέντε βασικά συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Η διάγνωση του λύκου δεν είναι πάντα εύκολη, καθώς τα συμπτώματα μπορεί να διαφέρουν πολύ από άτομο σε άτομο.
Είναι επίσης πιθανό να εμφανίζονται και να υποχωρούν, ενώ είναι περισσότερο ορατά όταν η πάθηση βρίσκεται σε φάση έξαρσης.Επειδή δεν υπάρχει μέθοδος πρόβλεψης μιας έξαρσης της νόσου, δείτε παρακάτω πέντε πιθανές ενδείξεις που πρέπει να γνωρίζετε.Αν και κάποιες είναι μη ειδικές, αφορούν δηλαδή και άλλες παθήσεις, συμβουλευτείτε γιατρό εάν κάποια από αυτά τα συμπτώματα επηρεάζουν την καθημερινότητά σας.Πόνοι στις αρθρώσεις: Είναι από τις πρώτες ενδείξεις της πάθησης και επηρεάζουν το 70% των ασθενών. Πολλοί θεωρούν ότι πρόκειται για πόνους ρευματοειδούς αρθρίτιδας, αλλά υπάρχει η εξής διαφορά: ο λύκος επηρεάζει τις αρθρώσεις στη μία πλευρά του σώματος, ενώ η ρευματοειδής αρθρίτιδα επηρεάζει συνήθως και τις δύο πλευρές.

Εξανθήματα: Πολλοί πάσχοντες παρουσιάζουν έξαρση των συμπτωμάτων λόγω της υπεριώδους ακτινοβολίας. Ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα είναι το εξάνθημα που αναπτύσσεται στο πρόσωπο όταν εκτίθεται στον ήλιο. Το εξάνθημα έχει σχήμα πεταλούδας και καλύπτει τη μύτη και τα μάγουλα. Κάποιοι εμφανίζουν εξανθήματα και σε άλλα μέρη του σώματος, όπως τα χέρια, το στήθος και η πλάτη.

Δυσκολίες στην αναπνοή: Δεδομένου ότι ο λύκος μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία των πνευμόνων ή της καρδιάς, το λαχάνιασμα αποτελεί ακόμη ένα πιθανό σύμπτωμα. Αυτό προκαλεί διαρροή υγρού, το οποίο περιβάλλει τους πνεύμονες. Κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί και στην καρδιά, προκαλώντας περικαρδίτιδα. Άλλοι ασθενείς τέλος, εμφανίζουν πόνο στο στήθος όταν προσπαθούν να αναπνεύσουν.

Αλλαγές στο βάρος, κούραση: Ο λύκος μπορεί να προκαλέσει αναιμία, δηλαδή χαμηλά ερυθρά αιμοσφαίρια, με αποτέλεσμα ο πάσχων να μην έχει ενέργεια. Σε σοβαρές περιπτώσεις, ο ασθενής μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα στα νεφρά, τα οποία επίσης προκαλούν κόπωση. Όταν τα νεφρά δεν λειτουργούν αποτελεσματικά, το άτομο μπορεί να πάρει βάρος ως αποτέλεσμα της κατακράτησης υγρών. Άλλοι ασθενείς χάνουν βάρος, όταν ο λύκος επηρεάζει τον θυρεοειδή και άλλες ορμόνες.

Σύγχυση: Ο λύκος επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα προκαλώντας συχνά προβλήματα μήνης, σύγχυση, μεταβολές της διάθεσης και προβλήματα συγκέντρωσης. Το άτομο μπορεί επίσης να έχει αυξημένο άγχος και πονοκεφάλους.

πηγή Medical Daily , onmed.gr

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ