, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μάκης Βορίδης: Θα ενισχύσουμε τους παραγωγούς που πλήττονται από τον κορονοϊό

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα προχωρήσει στην ενίσχυση των παραγωγών που πλήττονται από τις συνέπειες του κορωνοϊου. Για τους τρόπους με τους οποίους θα το πράξει μίλησε ο αρμόδιος υπουργός Μάκης Βορίδης.
Ο κ. Βορίδης τόνισε ότι πρώτιστο μέλημα του υπουργείου είναι η εξασφάλιση της παραγωγής και της τροφοδοσίας του λιανεμπορίου με τρόφιμα, κάτι που μέχρι τώρα εξελίσσεται ομαλά. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε ότι στα τρόφιμα δεν υπάρχει ομοιόμορφη εμφάνιση της ύφεσης.
«Κάποιοι κλάδοι λειτουργούν χωρίς προβλήματα, ενώ άλλοι έχουν καταρρεύσει», υποστήριξε, εξηγώντας ότι αυτοί θα ενταχθούν στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης.
Στοχευμένες δράσεις
«Το μείζον για την αγροτική παραγωγή, την κτηνοτροφία και την αλιεία δεν είναι η λήψη οριζόντιων μέτρων, αλλά οι στοχευμένες δράσεις εκεί που εντοπίζονται τα προβλήματα» σημείωσε ο Μάκης Βορίδης και πρόσθεσε ότι θα δεσμευτεί ποσό για την ενίσχυση όσων παραγωγών πλήττονται.
Επίσης, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται ενώπιον μίας πρωτόγνωρης κατάστασης και υπογράμμισε ότι δεν έχουμε τελειώσει με την κρίση του κορωνοϊού, αλλά ούτε και με την ύφεση που θα έρθει.
Τέλος, αναφορικά με τις επικρίσεις από την αντιπολίτευση για το ύψος των μέτρων ενίσχυσης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε ότι το κόστος των μέτρων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση φτάσει στο 2,6% του ΑΕΠ, όταν το όριο της ΕΕ για τις δημοσιονομικές παρεμβάσεις είναι στο 2% του ΑΕΠ.
Πηγή: paraskhnio.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.