Μάσκες και προστατευτικά προσώπου μοίρασε στα μέλη του ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (VIDEO) - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Μάσκες και προστατευτικά προσώπου μοίρασε στα μέλη του ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (VIDEO)

Συνολικά πέντε χιλιάδες ασπίδες προσώπου και πέντε χιλιάδες υφασμάτινες μάσκες θα μοιράσει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στα μέλη του που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του SARS-CoV-2.

Η διανομή άρχισε σήμερα Κυριακή και αρχικά εξυπηρετήθηκαν οι ειδικότητες αιχμής (Παθολόγοι, Πνευμονολόγοι, Αναισθησιολόγοι, Εντατικολόγοι, Γενικοί Ιατροί, ΩΡΛ και Παιδίατροι). Οι γιατροί σταματούσαν με το όχημά τους επί της Λεωφόρου Νίκης, στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους και παραλάμβαναν το υλικό από ειδικό stand που τοποθετήθηκε στο σημείο.

Αύριο Δευτέρα 30-03-2020 από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 θα εξυπηρετηθούν όλες οι ειδικότητες με τον ίδιο τρόπο.

Με αφορμή την πρωτοβουλία, ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Νίκος Νίτσας, τόνισε: “Ο ΙΣΘ προσπάθησε να αγοράσει από το εξωτερικό μάσκες για τα μέλη του, αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό λόγω της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου περί δέσμευσης στα τελωνεία των εισαγομένων ΜΑΠ. Σε συνέχεια αυτής της προσπάθειας στραφήκαμε στην εγχώρια αγορά και προσεγγίσαμε επιχειρήσεις και εταιρείες ώστε να συνδράμουν σε ιδέες ή παραγωγή ΜΑΠ με ό,τι υλικά έχουμε διαθέσιμα στην χώρα μας.

Έτσι με τη συνδρομή της εθελοντικής δράσης COVID-19 Response Greece, αγοράσαμε για αρχή 5000 ασπίδες προσώπου. Επίσης σε συνεργασία με βιοτεχνίες κατασκευάσαμε 5000 υφασμάτινες μάσκες 2 επιπέδων οι οποίες θα διατεθούν δωρεάν σε όλα τα μέλη μας. Ο κάθε ιατρός δικαιούται μία ασπίδα και μία μάσκα οι οποίες πρέπει να χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα για την υψηλότερη κατά το δυνατόν προστασία. Επίσης η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει δεσμευθεί για την διάθεση ΜΑΠ (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά) τις επόμενες μέρες”.

Από το πρωί εκατοντάδες συνάδελφοι έχουν ήδη πάρει από τον ΙΣΘ ασπίδες προστασίας καθώς και μάσκες με υποδειγματικό ταχύτατο και ασφαλή τρόπο. Θέλω να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους μας και τους συναδέλφους εθελοντές που χωρίς την βοήθειά τους δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση της δράσης μας. Επίσης τους εθελοντές της Covid-19 Responce Greece για την συμβολή τους στον σχεδιασμό και την προμήθεια των ασπίδων προστασίας.

Δημοσιεύτηκε από Νίκος Νίτσας στις Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ