Μάτης: «Ποιος θα πληρώσει για την υπεξαίρεση;» - Karfitsa.gr
Uncategorized

Μάτης: «Ποιος θα πληρώσει για την υπεξαίρεση;»

Απάντηση στο ερώτημα ποιος θα κληθεί να αποκαταστήσει τη βλάβη στο δήμο Θεσσαλονίκης για την υπεξαίρεση ζητά να μάθει με γραπτή δήλωση του ο επικεφαλής των «Ενεργών Πολιτών» Χρήστος Μάτης.

Όπως λέει ο ίδιος, στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε ζητήσει να ενημερωθεί επισήμως το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης για την άποψη της διοίκησης του Δήμου σε σχέση με την δίκη της υπεξαίρεσης, η οποία θα άρχιζε στις 19 Σεπτεμβρίου και στην οποία ο Δήμος θα παρίστατο ως πολιτική αγωγή.

«Το σκεπτικό ήταν απλό. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διεκδικεί την αποκατάσταση της βλάβης την οποία υπέστη από την υπεξαίρεση. Αυτό σήμαινε πρακτικά, ότι οι κατηγορούμενοι πρέπει να καταδικαστούν. Διότι αν δεν υπάρξει καταδίκη, δεν θα υπάρξει και διεκδίκηση αποζημίωσης. Και κυρίως καταδίκη των πολιτικών στελεχών του πρώην δημάρχου και των τριών πρώην αντιδημάρχων.

Με επιλογή της διοίκησης, η οποία βόλευε και άλλους, αυτή η συζήτηση δεν έγινε ποτέ. Μετά τις καταθέσεις των πολιτικών στελεχών της διοίκησης καταλαβαίνω γιατί», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως τονίζει, η υπεξαίρεση εκτός από δικαστικό και οικονομικό μέγεθος είναι και πολιτικό μέγεθος. Και πάνω σε αυτό, στο ηθικό πλεονέκτημα, στηρίχτηκε η στρατηγική της για τη νίκη στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

«Τώρα, πάνω σε αυτό το ηθικό πλεονέκτημα, οι απόψεις των στελεχών της τωρινής διοίκησης αποδεικνύονται διχασμένες.

Ένα τμήμα έδειξε τον πρώην δήμαρχο, υποστηρίζοντας ότι «αποκλείεται να μην ήξερε» και αθώωσε τον κ.Ζορπίδη, διότι «έφυγε όταν κάτι κατάλαβε».

Ένα άλλο τμήμα, αθώωσε και τον πρώην δήμαρχο και τον κ.Ζορπίδη με την ίδια αιτιολογία  και τον κ.Αθανάσαρο.

Με τον κ.Γερογιάννη σχεδόν ουδείς ασχολήθηκε. Απλώς εκείνος ταλαιπωρήθηκε».

Καταλήγοντας, ο δημοτικός σύμβουλος διερωτάται ποιος έδωσε εντολή στον έγκριτο νομικό κ.Χατζηνικολάου, στον οποίο έναντι 10.000 ευρώ ανατέθηκε η εκπροσώπηση του δήμου, λόγω ειδικής εμπειρίας να ζητά να ασκηθούν κατηγορίες για «σύσταση και συμμορία».

«Εναντίον ποίων; Των αθώων; Η διοίκηση χρησιμοποίησε το αίτημα για κάθαρση στις πολιτικές σκοπιμότητες και εξέθεσε την ανάγκη της».

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ