«Μένουμε Θεσσαλονίκη»: Διαμαρτυρία για την Τουρκία την Τετάρτη - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

«Μένουμε Θεσσαλονίκη»: Διαμαρτυρία για την Τουρκία την Τετάρτη

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Τούρκικο Προξενείο Θεσσαλονίκης, στην Αγίου Δημητρίου και Μανωλάκη Κυριακού -στο παρκάκι κοντά στο Προξενείο- θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις 19.00 το «Μένουμε Θεσσαλονίκη», μια πρωτοβουλία νέων Θεσσαλονικέων πολιτών.

Σκοπός; Να ενώσουν την φωνή τους απέναντι στην πολεμική βαρβαρότητα, ενάντια στην εισβολή της Τουρκίας στη Β. Συρία, ενάντια στην κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και σε ακόμη μια απόπειρα γενοκτονίας του Κουρδικού λαού.

«Για να σταματήσουμε την Τουρκία, το κράτος τραμπούκο, που αποτελεί κίνδυνο για την ειρήνη και την ελευθερία των λαών στην περιοχή. Γιατί ο Ελληνισμός του Πόντου, της Μ.Ασίας, της Κύπρου, οι Αρμένιοι, οι Κούρδοι, οι Ασσύριοι, ξέρουμε καλά εδώ και έναν αιώνα από σφαγές γενοκτονίες και εκτοπίσεις. Γιατί νοιώθουμε πως ο αγώνας των Κούρδων για ελευθερία είναι και δική μας υπόθεση. Για να καταδείξουμε την υποκρισία της λεγόμενης διεθνούς κοινότητας, που φέρει ακέραια την ευθύνη για την ανατίναξη της Μ.Ανατολής και τώρα παζαρεύει με τον Ερντογάν, βάζοντας πλάτη στα εγκλήματα του. Γιατί η εισβολή είναι μια ανοιχτή παραβίαση της συνθήκης της Λωζάνης. Γιατί, σήμερα είναι η Βόρεια Συρία και οι Κούρδοι, αύριο η Κύπρος με τις παράνομες γεωτρήσεις και την μονιμοποίηση της κατοχής και του εποικισμού, τα νησιά του Αιγαίου με τις στρατιωτικές προκλήσεις και την μετατροπή των μεταναστευτικών ροών σε εργαλείο γκριζαρίσματος της Κυριαρχίας» αναφέρουν τα μέλη του «Μένουμε Θεσσαλονίκη.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ