«Μέρισμα» και στις επιχειρήσεις από το υπερπλεόνασμα - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Οικονομία

«Μέρισμα» και στις επιχειρήσεις από το υπερπλεόνασμα

Με τον προϋπολογισμό να εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 4,48 δισ. ευρώ στο 9μηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να διανείμει «μέρισμα» όχι μόνο στους οικονομικά ασθενέστερους, αλλά και στις επιχειρήσεις.

Το πρωτογενές πλεόνασμα υπερβαίνει κατά 3 δισ. ευρώ το στόχο. Η μείωση των φόρων κατά 138 εκατ. ευρώ αφορά σε εφάπαξ μείωση για τα νομικά πρόσωπα. Άλλες πληροφορίες θέλουν τη μείωση αυτή να συνδέεται με το ύψος της προκαταβολής φόρου. Έτσι η κυβέρνηση ελέγχει σε πόσους και ποιους θα δοθεί το μέρισμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», εξετάζει μείωση της προκαταβολής φόρου στις επιχειρήσεις από το 100% που ισχύει σήμερα στο 95% ή στο 90%, τουλάχιστον για εφέτος μελετά το υπουργείο Οικονομικών.

Με την νέα εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος, η οποία εάν υιοθετηθεί το σχέδιο, θα γίνει μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, οι επιχειρήσεις θα δουν μειωμένη την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος που θα πρέπει να πληρώσουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Για αυτούς που έχουν ήδη εξοφλήσει τον φετινό φόρο εισοδήματος, η διαφορά στον φόρο που θα προκύψει μετά τη μείωση της προκαταβολής φόρου θα πιστωθεί στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Με την κίνηση αυτή, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει το στοίχημα της ανάπτυξης και της δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ