ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
φωτο eurokinissi

Δεν αναμένεται συμφωνία για το μεταναστευτικό στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. που θα γίνει στις 28 και 29 Ιουνίου, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει να επιδιώκει διμερείς συμφωνίες.

«Δεν θα υπάρξει λύση για ολόκληρο το πακέτο για το άσυλο, δηλαδή και για τις επτά οδηγίες, έως την Παρασκευή» ανέφερε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο με τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, προσθέτοντας ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να εργαστούν πάνω σε δύο οδηγίες.

«Γι’ αυτόν τον λόγο μίλησα για συνεργασία με χώρες που δείχνουν προθυμία όσον αφορά όλες τις διαστάσεις της μεταναστευτικής πολιτικής, ο Ισπανός πρωθυπουργός μίλησε για την εξωτερική διάσταση και εγώ μίλησα για την εσωτερική διάσταση και σε αυτό το πνεύμα θα έχουμε περαιτέρω συνομιλίες τις ερχόμενες ημέρες» διευκρίνισε.

Από την πλευρά του ο Σάντσεθ δήλωσε ότι το θέμα της μετανάστευσης μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μέσω μιας κοινής ευρωπαϊκής προσέγγισης και ότι οι χώρες της Ε.Ε. θα πρέπει να μοιραστούν το βάρος μεταξύ τους. Δεσμεύτηκε επίσης, έχοντας δίπλα του την καγκελάριο, να συνεργαστεί στενά με τη Γερμανία για την εξεύρεση κοινών λύσεων σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση.

Η Α. Μέρκελ είχε δηλώσει την Κυριακή ότι θα επιδιώξει απευθείας συμφωνίες με μεμονωμένα κράτη της Ε.Ε. πάνω στο ζήτημα αυτό.

Σχολιάστε