Μέρκελ: Σχήμα λόγου η προθεσμία 30 ημερών για Brexit - Karfitsa.gr
Διεθνή Επικαιρότητα

Μέρκελ: Σχήμα λόγου η προθεσμία 30 ημερών για Brexit

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ξεκαθάρισε σήμερα πως δεν έδωσε στη Βρετανία περιθώριο 30 ημέρων για να βρει μια λύση στο αποκαλούμενο ιρλανδικό «backstop» (δίχτυ ασφαλείας), αλλά ήθελε να υπογραμμίσει πόσο λίγος χρόνος υπάρχει πριν από τη σχεδιαζόμενη έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου.

«Δεν πρόκειται για τις 30 ημέρες. Οι 30 ημέρες ειπώθηκαν ως ένα παράδειγμα για να καταδειχθεί το γεγονός ότι χρειαζόμαστε να το επιτύχουμε σε σύντομο χρόνο επειδή η Βρετανία έχει δηλώσει πως θέλουν να φύγουν από τη Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου», δήλωσε η Μέρκελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Χάγη.

«Είπα πως αυτό που μπορεί κάποιος να επιτύχει σε τρία ή δύο χρόνια, μπορεί επίσης να επιτευχθεί σε 30 ημέρες. Για να το πω καλύτερα, κάποιος πρέπει να πει πως μπορεί να το επιτύχει και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου» πρόσθσε

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες στο Βερολίνο με τον βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, η Μέρκελ φάνηκε να δηλώνει πως μια λύση στο ζήτημα του ιρλανδικού backstop θα μπορούσε να βρεθεί μέσα στις επόμενες 30 ημέρες.

Από την πλευρά του, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε επανειλημμένα πως το ιρλανδικό backstop πρέπει να αφαιρεθεί εντελώς και πως η Μέρκελ του έδωσε περιθώριο 30 ημερών για να βρει εναλλακτικές λύσεις.

Πάντως, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είπε σήμερα στον Τζόνσον, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο Παρίσι, πως δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να γίνει η διαπραγμάτευση μιας εντελώς νέας συμφωνίας για το Brexit.

Πηγή: Naftemporiki.gr

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ