Μέσα στο μήνα το νομοσχέδιο για τις δίκες-εξπρές δηλώνει ο Τσιάρας - Karfitsa.gr
Πολιτική

Μέσα στο μήνα το νομοσχέδιο για τις δίκες-εξπρές δηλώνει ο Τσιάρας

Μέχρι το τέλος του μήνα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα οδηγήσει σε αποσυμφόρηση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης και θα δώσει παράλληλα και ώθηση στην οικονομία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε μιλώντας στο MEGA πως έχει σκοπό να λύσει το μεγάλο πρόβλημα των καθυστερήσεων που παρατηρείται κυρίως στα μεγάλα δικαστήρια της χώρας, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Όπως ανέφερε θα αφορά περιπτώσεις ανταγωνισμού, ζητημάτων ενέργειας, προστασίας προσωπικών δεδομένων και άλλα ειδικά τμήματα δικαστηρίων, τα οποία στην ΕΕ λύνονται πολύ πιο άμεσα σε σχέση με τη χώρα μας.
Παράλληλα, ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε στον κίνδυνο εξάπλωσης του κοροναϊού στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, ξεκαθαρίζοντας ότι το υπουργείο έχει κινηθεί προς τη λήψη των κατάλληλων μέτρων.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε και στα σχόλια και τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι δεν τηρούνται τα μέτρα περιορισμού στα δικαστήρια της χώρας, σημειώνοντας ότι το υπουργείο έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα, απλά μένει και η προσωπική ευθύνη των πολιτών που παίζει καθοριστικό ρόλο στην εφαρμογή τους.

«Δεν θέλουμε να γίνει η δικαιοσύνη ο χώρος που θα εξαπλωθεί ο κορωνοϊός. Έχουμε πάρει τις σωστές αποφάσεις» ανέφερε, ενώ συμπλήρωσε ότι έχουν γίνει αρκετές ενέργειες σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ούτως ώστε οι πολίτες να έχουν ψηφιακή πρόσβαση στη Δικαιοσύνη.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ