Μέχρι και η Σέρσεϊ Λάνιστερ δάκρυσε με όσα είδε στη Μόρια-Τα "έψαλλε" στην Βρετανική κυβέρνηση - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Μέχρι και η Σέρσεϊ Λάνιστερ δάκρυσε με όσα είδε στη Μόρια-Τα “έψαλλε” στην Βρετανική κυβέρνηση

Ένα βίντεο που έχει ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο θεάσεις μέσα σε λίγες ώρες δημοσίευσε η «Σέρσεϊ Λάνιστερ» του «Game of Thrones» στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η διάσημη ηθοποιός Λένα Χέντεϊ ανέβασε το βίντεο ένα 24ωρο μετά τη νέα δολοφονία στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια. Η ίδια εμφανίζεται συγκλονισμένη από την είδηση και τις εικόνες που είδε από την κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια και μάλιστα δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Σημειώνεται πως η ηθοποιός επισκέφηκε πρόσφατα τόσο το ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας του δήμου Λέσβου στο Καρά Τεπέ όσο και το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας και συναντήθηκε με αιτούντες άσυλο.

“Καλημέρα σε όλους. Μόλις είδα κάποια πολύ ενοχλητικά πλάνα από το προσφυγικό καμπ στη Μόρια. Το δημοσίευσε ο φίλος μου Σαλάμ Αλντέεν. Έχει απελαθεί επειδή βοηθούσε γυναίκες και παιδιά εκεί… Είναι ο μόνος λόγος που απελάθηκε: Η βοήθεια που έδινε σε ανθρώπους”, λέει στην αρχή του βίντεο.

Και συνεχίζει: “Λοιπόν, χθες βράδυ -κάτι που δεν είναι ασυνήθιστο- ένας άνδρας πέθανε. Δολοφονήθηκε, ξυλοκοπήθηκε και αφέθηκε να πεθάνει. Και όπως λέει ο φίλος μου, πρέπει να σταματήσουμε αυτή την τρέλα. Αυτό που δεν νοιάζεται κανείς και την αδιαφορία για τις γ@μ@@νες ανθρώπινες ζωές”.

Απευθύνεται, δε, τόσο στη βρετανική κυβέρνηση όσο και σε όλη τη διεθνή κοινότητα, λέγοντας ότι το πρόβλημα μπορεί εύκολα να λυθεί. “Γ@μ@@νη κυβέρνηση της Βρετανίας πρέπει να κάνεις κάτι γαμ@το και να πάρεις αυτά τα παιδιά και να τα φροντίζουμε. Δεν μπορείς να γυρνάς την πλάτη σου άλλο! Δεν μπορείς να πληρώνεις άλλες χώρες για να δέχονται ανθρώπους και να τους κακομεταχειρίζονται. Πρέπει να το λύσουμε. Σε παγκόσμιο επίπεδο πρέπει να το λύσουμε. Είναι γ@μ@@να απλό! Το να δώσουμε χώρο και εκπαίδευση, υποδομές για να μην φτάνουν άνθρωποι σε χώρες με όλους τους ανθρώπους να τους μισούν χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι. Είναι κάτι εύκολο να λυθεί. Χρειάζεται χρήματα, που τα έχουμε”, λέει η Χέντεϊ.

 

 

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ