Μήνυμα από τη Δαμασκηνιά: Ας κάνουν όλοι υπομονή, θα περάσει - Karfitsa.gr
Slider Κοινωνία

Μήνυμα από τη Δαμασκηνιά: Ας κάνουν όλοι υπομονή, θα περάσει

Οι κοινότητες Δαμασκηνιάς και Δραγασιάς Κοζάνης, μετά βίας 90 κάτοικοι και στις δύο, ήταν οι πρώτες που τέθηκαν σε καραντίνα. Ένα μνημόσυνο θεωρήθηκε η πηγή της διάδοσης του κορονοϊού, που είχε συνέπεια τρία άτομα να χάσουν τη ζωή τους. «Καλά είμαστε τώρα, ευτυχώς είμαστε καλά», είπε στην karfitsa.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Παύλος Τζάνας.

Όπως μετέφερε σήμερα εξακολουθούν να νοσηλεύονται έξι κάτοικοι στα νοσοκομεία, όμως η κατάστασή τους βελτιώνεται. Άλλοι τέσσερις κάτοικοι που είναι θετικοί στον κορονοϊό παραμένουν στα σπίτια τους σε Δαμασκηνιά και Δραγασιά και οι μέρες της  καραντίνας περνούν χωρίς περαιτέρω προβλήματα.

Ο κ. Τζάνας, που πέρασε και αυτός από το καθεστώς της καραντίνας στέλνοντας μήνυμα στους κατοίκους όλων των υπολοίπων χωριών της Βόρειας Ελλάδας που τέθηκαν σε  καραντίνα ήταν ξεκάθαρος. «Να μην φοβηθούν. Να μείνουν στα σπίτια τους και θα περάσει, μία ίωση είναι, ήταν αναπάντεχο για όλους. Ας κάνουν υπομονή».

Οι μικρές ορεινές κοινότητες του νομού Κοζάνης, που όμως βρίσκονται πιο κοντά στην Καστοριά ήταν οι πρώτες που επλήγησαν από τον κορωνοϊό, με έναν 90χρονο από τη Δραγασιά να χάνει τη ζωή του. Ακολούθησε ο γιος του, ενώ ακόμη ένας ηλικιωμένος από τη Δαμασκηνιά άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Η καραντίνα στα δύο χωριά, μετά την επίσκεψη κλιμακίου του ΕΟΔΥ αλλά και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, παρατάθηκε για δεύτερο 14ήμερο.

Σε παρόμοια κατάσταση καραντίνας έχουν τεθεί η κοινότητα Εχίνου, του δήμου Μύκης στην Ξάνθη, όλη η δημοτική ενότητα Μεσσοποταμίας Καστοριάς και τελευταία η κοινότητα Φούστανης Πέλλας.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ