Μήνυση 138 σελίδων για την έκρηξη κορωνοϊού το δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Μήνυση 138 σελίδων για την έκρηξη κορωνοϊού το δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη

Του Κώστα Καντούρη

Μετά την εισαγγελική παρέμβαση για τις δηλώσεις του επικεφαλής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» Νικ. Καπραβέλου ότι ελήφθησαν λανθασμένες αποφάσεις και σημειώθηκε μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη, ο γνωστός δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς σήμερα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά ζητώντας να αποδοθούν ποινικές ευθύνες και να διερευνηθεί τι ακριβώς συνέβη στην πόλη.

Ο κ. Διαλυνάς κατέθεσε τη μήνυση στο ΑΤ Πλατείας Δημοκρατίας προκειμένου να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και να διενεργηθεί έρευνα. Στη 138 σελίδων μηνυτήρια αναφορά του έχει περιλάβει στοιχεία από δημοσιεύσεις, βίντεο, δηλώσεις υπευθύνων από συγκεκριμένα γεγονότα που έλαβαν χώρα το δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου και συνέβαλαν στη διασπορά του κορωνοϊού, χωρίς ταυτόχρονα να λαμβάνονται μέτρα περιορισμού. «Ανοχύρω τη πόλη. Ανοχή αρχών, τα μέτρα βρίσκονταν διαρκώς ένα βήμα πίσω», σημειώνει στην αναφορά του ο κ. Διαλυνάς.

Συγκεκριμένα στη μήνυσή του αναφέρεται στα πάρτι που έγιναν στην πόλη πριν την επιβολή της καραντίνας. Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, σε συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους, αλλά κυρίως σε συγκεκριμένα καταστήματα στα Λαδάδικα. Υποστηρίζει ότι ο πρύτανης του ΑΠΘ έχει δηλώσει πως κάλεσε την αστυνομία για το συγκεκριμένο πάρτι και μάλιστα έχει ζητήσει από την ΕΛ.ΑΣ. σχετικά στοιχεία για την επικοινωνία. Παραθέτει δηλώσεις εκπροσώπων καταστημάτων για πάρτι στα Λαδάδικα, ενώ προσκομίζει διάφορες δημοσιεύσεις της περιόδου εκείνης για συγκέντρωση στην Αριστοτέλους.

Εκτενής είναι η αναφορά του στην απόφαση που λήφθηκε σε έκτακτη σύσκεψη στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπό τον υφυπουργό Εσωτερικών Νίκο Χαρδαλιά. Σημειώνει πως παρ’ ότι σε εκείνη τη σύσκεψη είχε αποτυπωθεί από τον πρύτανη η έκρηξη που αναμενόταν, καθώς στα λύματα είχε παρουσιαστεί αύξηση της τάξης του 500%, εντούτοις δεν ματαιώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις. Υπογραμμίζει μάλιστα τη μαζική παρουσία Μητροπολιτών που οδήγησαν και στο θάνατο του μητροπολίτη Λαγκαδά και την ασθένεια άλλων. Τονίζει πως στη σύσκεψη αυτή παρά την αντίθεση του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα να γίνουν οι εκδηλώσεις, δεν εισακούστηκε.

Τέλος ο κ. Διαλυνάς αναφέρεται στα γεμάτα και λίγα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, όπως και στη λειτουργία των λαϊκών αγορών που αποτέλεσαν, σύμφωνα με τη μήνυση άλλους δύο σοβαρούς παράγοντες της διασποράς.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ