Μίνα Γκάγκα: Να προσέξουμε αλλιώς θα γίνουμε Ιταλία - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Μίνα Γκάγκα: Να προσέξουμε αλλιώς θα γίνουμε Ιταλία

«Αν δεν προσέξουμε μπορεί η Αθήνα ανά πάσα στιγμή να γίνει Θεσσαλονίκη ή ακόμη χειρότερα να γίνουμε Ιταλία. Πρέπει να κρατήσουμε το lockdown όσο το δυνατόν πιο αυστηρά» προειδοποίησε η Μίνα Γκάγκα, πνευμονολόγος και συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία. «Δεν καταλαβαίνω τόσο καιρό μετά γιατί δεν έχουμε μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη. Υπήρχε μεγαλύτερη διαμόλυνση που την πήραμε είδηση σιγά σιγά, ίσως έχει σχέση με το ότι ο καιρός είναι λίγο πιο κρύος, και μπορεί να μαζεύτηκαν πιο νωρίς στα σπίτια τους, η Θεσσαλονίκη είναι πιο κοινωνική από την Αθήνα» ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Γκάγκα.

«Περιμέναμε και ελπίζαμε ότι με τα μέτρα και το lockdown θα βλέπαμε στο δεκαπενθήμερο λιγότερα κρούσματα, δυστυχώς δεν το βλέπουμε. Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε, ο ιός είναι εδώ, υπάρχουν ασυμπτωματικοί ανάμεσα μας, πρέπει να φοράμε μάσκα στη δουλειά. Ο καθένας μας μπορεί να είναι φορέας και ο καθένας μπορεί να έρθει σε επαφή με ένα φορέα, άρα όλοι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα» σημείωσε, ενώ εκτίμηση ότι το lockdown, τουλάχιστον στην Αθήνα, είναι λιγότερο έντονο απ’ ότι την άνοιξη.

«Πάνω από 3.000 ανθρώπους νοσηλεύουμε στα τμήματα και στη μονάδα έχουμε πεντακόσιους, και το πρώτο μας μέλημα είναι να μη χρειαστούν μονάδα» εξήγησε η κ. Γκάγκα.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ