Μαντώ στην Karfitsa: «Ο κόσμος θα διψάει για τέχνη μόλις τελειώσει η πανδημία» - Karfitsa.gr
Συνεντεύξεις

Μαντώ στην Karfitsa: «Ο κόσμος θα διψάει για τέχνη μόλις τελειώσει η πανδημία»

Συνέντευξη στη Φιλίππα Βλαστού

«Όταν όλη αυτή η δύσκολη κατάσταση που ζούμε λόγω του κορονοϊού περάσει, ο κόσμος θα διψάει για τέχνη», αυτό προβλέπει μια από τις μεγαλύτερες φωνές της χώρας μας, η Μαντώ. Η τραγουδίστρια μιλώντας στην Karfitsa αναφέρθηκε και στο νέο της τραγούδι με τίτλο «Όρκος Τιμής» που «ντύνει» μουσικά την ταινία «Operation Star», η οποία θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021. «Είναι σύνθεση του Γιάννη Κριβέρη και του Βασίλη Τσικάρα, ο οποίος είναι και ο σκηνοθέτης της ταινίας», αναφέρει η Μαντώ και προσθέτει ότι «είμαι πολύ χαρούμενη που μου δόθηκε η ευκαιρία να το ερμηνεύσω».

Η ηχογράφηση έγινε εν μέσω lockdown. Πως ήταν για εσάς αυτή η εμπειρία;

Η ηχογράφηση έγινε φυσικά με τις απαραίτητες προφυλάξεις, με ειδικά έντυπα κυκλοφορίας και με ό,τι απαιτούν οι οδηγίες για την πρόληψη κατά του Covid19, όπως αποστάσεις, μάσκες κτλ. Κατά τα άλλα η ηχογράφηση έγινε κανονικά. Δεν υπήρχε κάποια άλλη διαφορά.

Τι θέση έχουν οι «όρκοι» στη ζωή σας; Ποιος είναι ο πιο σημαντικός που έχετε δώσει εσείς;

Υπάρχουν πολλές φορές στιγμές που ερχόμαστε σε μία θέση και ορκιζόμαστε σε κάποια πράγματα. Ο όρκος όμως για μένα είναι ιερός και πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε με φειδώ και να τον δίνουμε όταν πραγματικά τον εννοούμε, γιατί ο όρκος είναι απαράβατος. Για αυτό τον λόγο δεν έχω δώσει πολλούς όρκους στη ζωή μου.

Ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές λόγω κορoνοϊού. Στο δικό σας επάγγελμα η πανδημία έχει φέρει πολλές επιπτώσεις. Πως βιώνετε εσείς όλη αυτή την κατάσταση;

Την βιώνω όπως όλος ο καλλιτεχνικός κλάδος. Είμαστε σε αδράνεια, σε πλήρη απραξία και κάνουμε υπομονή, μέχρι να τελειώσει όλη αυτή η κατάσταση που ζούμε. Αυτή τη στιγμή όμως για να είμαστε ασφαλείς πρέπει να λαμβάνουμε τα μέτρα που χρειάζονται και να τα τηρούμε για να μην αρρωστήσουμε, αλλά και για να μην μεταδώσουμε στους γύρω μας τον ιό. Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η υγεία.

Όταν η περιπέτεια αυτή περάσει, πως θα βρει η «νέα εποχή» τον χώρο της μουσικής στην Ελλάδα;

Πιστεύω ότι μετά από όλο αυτό, το κλείσιμο επιχειρήσεων που επέβαλε το lockdown και την έλλειψη μουσικής και ψυχαγωγίας, την έλλειψη της τέχνης γενικότερα, θα ζήσουμε ιστορικές στιγμές. Ο κόσμος πραγματικά θα «διψάει» να ζήσει την εμπειρία του live και όλων των μορφών της τέχνης, που στερήθηκε όλο αυτό το διάστημα.

Έχετε μια μεγάλη πορεία στο ελληνικό τραγούδι. Κοιτώντας πίσω υπάρχει κάτι που θα αλλάζατε;

Όχι, πιστεύω ότι μου ήρθαν αρκετά εύκολα τα πράγματα στην καριέρα μου. Έτυχα σε καλή εποχή, είχα σεβαστούς συνεργάτες, μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες που πίστεψαν σε μένα και νομίζω ότι δεν θα μπορούσα να έχω καλύτερη πορεία στην καριέρα μου από αυτή που ήδη είχα, οπότε δεν θα άλλαζα κάτι.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ