Μανώλης Σύλλης: Οι γυναίκες είναι πιο ρομαντικές από τους άνδρες - Karfitsa.gr
Συνεντεύξεις

Μανώλης Σύλλης: Οι γυναίκες είναι πιο ρομαντικές από τους άνδρες

Ο Μανώλης Σύλλης γνωρίζει τα λουλούδια όσο λίγοι. Γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιός, πρώην πρόεδρος του Σωματείου Ανθοπωλών, άνθρωπος δραστήριος που του αρέσει να προσφέρει στον τόπο του. Μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Γραμματέας του Χαρίσειου Γηροκομείου, μέλος του συμβουλίου των ΚΑΠΗ στον δήμο Θεσσαλονίκης. Τα υπόλοιπα, για το επάγγελμα του ανθοπώλη, το οποίο ακολουθεί πιστά εδώ και πολλά χρόνια θα χρειαστεί να τα διαβάσετε παρακάτω…

Πώς πέρασαν 35 χρόνια σ’ ένα ανθοπωλείο;

Πολύ γρήγορα… 35 χρόνια ακούραστης προσπάθειας με τη σκέψη να είναι η επιχείρηση όσο μπορεί ανταγωνιστική και να προσφέρει πάντα τις καλύτερες υπηρεσίες στον πελάτη.

Πόσο επηρέασε ο κορονοϊός το επάγγελμα; 

Δυστυχώς η πανδημία του κορονοϊού επηρέασε αρνητικά ολόκληρη την αγορά. Μειώθηκε ο τζίρος όλων σχεδόν των επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου, ο ιός άφησε το αποτύπωμά του και στο επάγγελμά μας.

Οι άντρες ή οι γυναίκες είναι πιο ρομαντικοί;

Οι άντρες φαίνεται να είναι αυτοί που προσφέρουν τα περισσότερα λουλούδια, αλλά πιστεύω ότι οι γυναίκες είναι περισσότερο ρομαντικές και ευαίσθητες.

Μια ξεχωριστή παραγγελία…

Ένας εξαίρετος πελάτης μας ζήτησε να κάνουμε παράδοση 50 κόκκινα τριαντάφυλλα κάθε μέρα για μια ολόκληρη εβδομάδα.

Έχετε κάποιον καθημερινό πελάτη;

Δεν θα τον έλεγα καθημερινό, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που επισκέπτονται πολύ συχνά το ανθοπωλείο μας για να αγοράσουν λουλούδια και φυτά είτε για προσωπική χρήση ή για να τα χαρίσουν στα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Πόσο επιδρά στη ψυχολογία μας ένα όμορφο μπουκέτο;

Τα λουλούδια εκφράζουν ευαισθησίες και συναισθήματα, γι’ αυτό μέχρι σήμερα συνηθίζεται να τα προσφέρουμε σε όλον τον κύκλο της ζωής του ανθρώπου, από τη γέννηση έως και το τέλος.

Σε ποιον διάσημο θα χαρίζατε λουλούδια;

Μου έρχονται κατά νου πολλά ονόματα διασήμων, αντρών και γυναικών, αλλά τη συγκεκριμένη περίοδο που διανύουμε, με την πανδημία του κορονοϊού, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και να προσφέρω αγκαλιές λουλούδια σε όλους τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό καθώς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δίνοντας καθημερινά μάχη με τον ιό.

Τι σας ενοχλεί και τι αγαπάτε στη Θεσσαλονίκη;

Με ενοχλεί πάρα πολύ η συμπεριφορά και η νοοτροπία μας για το δημόσιο χώρο. Δεν σεβόμαστε το περιβάλλον και είμαστε σχεδόν αδιάφοροι για τους ανθρώπους με ειδικά κινητικά προβλήματα ΑΜΕΑ. Αγαπώ πολύ όμως τη Θεσσαλονίκη γιατί έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει στην πόλη. Αγαπώ αρκετά σημεία της, το Σέιχ Σου, την Άνω Πόλη, την Καμάρα, τα Λαδάδικα, το θαλάσσιο μέτωπο της Νέας Κρήνης και φυσικά το στολίδι της, τον Λευκό Πύργο.

Σημείο της πόλης που δεν το αλλάζετε με τίποτα…

Η παραλία και το παραλιακό της μέτωπο, το οποίο θα ζήλευαν αρκετές πόλεις. Είναι πολύ σημαντική η διέξοδος προς τη θάλασσα και της δίνει πλεονεκτήματα για να μπορεί να ανταγωνίζεται άλλες μεγάλες πόλεις.

Τι …σπόρους χρειάζεται να ρίξουμε στο 2021;

Επιβάλλεται να χρησιμοποιήσουμε σπόρους υγείας, αισιοδοξίας και σπόρους εορταστικούς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε σαν έθνος την επέτειο των 200 χρόνων από το 1821 της Ελληνικής Επανάστασης και να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία!

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ