Μαξίμου: Δεν υπήρξε παραβίαση από τουρκικό ελικόπτερο, λειτουργήσαμε προειδοποιητικά - Karfitsa.gr
Κοινωνία Πολιτική Ροή

Μαξίμου: Δεν υπήρξε παραβίαση από τουρκικό ελικόπτερο, λειτουργήσαμε προειδοποιητικά

Για τακτική «εκ του ασφαλούς προκλητικότητας» από την πλευρά της Τουρκίας που εγκυμονεί κινδύνους, κάνουν λόγο κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, αναφερόμενοι στο περιστατικό με το τουρκικό ελικόπτερο στη νήσο Ρω, δυτικά του Καστελόριζου.

«Δεν υπήρξε παραβίαση από το τουρκικό ελικόπτερο, λειτουργήσαμε προειδοποιητικά», ανέφεραν οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, τονίζοντας πάντως ότι η «νυχτερινή πτήση με σβηστά φώτα πλησίον νήσων -αν και εντάσσεται στο πλαίσιο μιας τακτικής εκ του ασφαλούς προκλητικότητας από την πλευρά της Τουρκίας- εγκυμονεί κινδύνους ατυχήματος».

Όπως επεσήμαναν οι ίδιες πηγές, το τουρκικό ελικόπτερο πετούσε στα όρια του ελληνικού εναέριου χώρου με τα φώτα σβηστά, δεν παραβίασε εθνικό εναέριο χώρο, ωστόσο «λειτουργήσαμε προειδοποιητικά – αποτρεπτικά και το περιστατικό έληξε».

Οι ίδιες πηγές υπογράμμισαν ότι δεν αξιολογείται ως μείζον το συμβάν διότι δεν υπήρξε παράβαση.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου στις 23.30 τη Δευτέρα τουρκικό ελικόπτερο έκανε χαμηλή πτήση κοντά στη νήσο Ρω και η ελληνική στρατιωτική φρουρά απάντησε με τροχιοδεικτικά πυρά προκειμένου να απομακρυνθεί.

Επιβεβαιώνοντας το συμβάν, πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σημείωσαν ότι πρόκειται για σύνηθες περιστατικό, πρέπει όμως να γίνει κατανοητό από την Τουρκία ότι πλέον θα υπάρχει απάντηση.

πηγή: Ναυτεμπορική

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ