Μαρία Κόλλια Τσαρουχά στην Karfitsa: Δεν θα επιτρέψουμε την κλοπή της Ιστορίας μας - Karfitsa.gr
Slider Πολιτική Συνεντεύξεις

Μαρία Κόλλια Τσαρουχά στην Karfitsa: Δεν θα επιτρέψουμε την κλοπή της Ιστορίας μας

Στον Θοδωρή Δαφέρμο

«Στηρίζω την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό αλλά δεν θα επιτρέψουμε , να γίνει κλοπή σε βάρος της Ελλάδας και του λαού μας» υπογραμμίζει σε συνέντευξή της στη karfitsa η υφυπουργός Εσωτερικών ( Μακεδονίας – Θράκης) Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

Η κα Κόλλια καλεί όλους εκείνους που μιλούν για τη Θεσσαλονίκη ως ένα «φυτώριο» βίας να περπατήσουν μαζί στην πόλη προκειμένου ο επισκέπτης να τη γνωρίσει από κοντά και να αλλάξει την άποψή του.

Κυρία Κόλλια, θα ήθελα το σχόλιο σας για τις άσχημες εικόνες στις οποίες γίναμε όλοι θεατές με τον ξυλοδαρμό του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη από μια μερίδα πολιτών κατά τις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στο Λευκό Πύργο.

Δεν τίθεται ως ερώτημα ούτε καν ως αμφιβολία: Η βία είναι μη αποδεκτή από όπου και αν προέρχεται. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τη χρησιμοποιεί ή να τη δικαιολογεί επειδή διαφωνεί με τις απόψεις, με τα πιστεύω ή με τον τρόπο ζωής κάποιου άλλου. Το ερώτημα δεν μπορεί να το βάζουν λοιπόν κάποιοι ως μια στάση υπέρ ή κατά κάποιου προσώπου, και μάλιστα αιρετού.  Είναι στην ουσία του, υπέρ ή κατά του δικαιώματός μας στην Ελευθερία.
Πολλά αθηναϊκά Μ.Μ.Ε. προσπαθούν να «περάσουν» την άποψη ότι η Θεσσαλονίκη αποτελεί ένα «φυτώριο» βίας, παραλληλίζοντας τα σημερινά δρώμενα με «μαύρες» σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Παράλληλα αυτή την προσπάθεια βλέπουμε να την «οικοδομεί» και μια μερίδα πολιτικών παραγόντων της πόλης. Ποια είναι η δική σας άποψη;

Είναι αστείο και να το συζητάμε. Για όποιον έχει έστω και μια σκέψη προς αυτή την κατεύθυνση, τον καλώ να περπατήσουμε μαζί στη Θεσσαλονίκη. Να επισκεφτούμε τα Πανεπιστήμιά της, να παρακολουθήσουμε παραστάσεις στα θέατρά της, να ξεφυλλίσουμε βιβλία στα βιβλιοπωλεία της, να επισκεφτούμε τα μουσεία της, να προσκυνήσουμε στους ναούς της και να σταθούμε σε διάφορα σημεία της πόλης για να συναντηθούμε με τους κατοίκους της.

Η ίδια η Θεσσαλονίκη και οι Θεσσαλονικείς είναι η απάντηση σε αυτή την άθλια προσπάθεια σε βάρος της.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στη λύση για το ονοματολογικό των Σκοπίων. Πιστεύετε ότι θα υπάρξει λύση; Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα ψηφίσουν μια συμφωνία που θα εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία»;

Γεννήθηκα και ζω στη Μακεδονία, που δεν χρειάζεται κανενός είδους επιθετικό προσδιορισμό για να ξέρει ο οποιοσδήποτε για ποια μιλούμε. Εκπροσωπώ, στηριγμένη στην εμπιστοσύνη τους, τους κατοίκους της Μακεδονίας. Μιλώ όπως και εκατομμύρια άλλοι Μακεδόνες και Μακεδόνισσες, τη μοναδική γλώσσα αυτού του τόπου, την Ελληνική. Για μένα δεν υπάρχει, όπως και για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, καμία περίπτωση να δεχτούμε την εκχώρηση της ιστορίας μας, της παρουσίας μας, και της προοπτικής μας για το μέλλον. Αναγνωρίζω το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού στους βόρειους γείτονές μας, αρνούμενη όμως αυτό να γίνει με κλοπή σε βάρος της Ελλάδας και του λαού μας.

Ως βουλευτής και ως Υπουργός, στηρίζω την προσπάθεια της Κυβέρνησης και του Υπουργού Εξωτερικών. Αλλά, όταν και αν υπάρξει κάποιου είδους οριστικό αποτέλεσμα που θα τεθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ή ακόμη και σε Δημοψήφισμα, τότε, υπεύθυνα και με σεβασμό απέναντι σε όλους τους Έλληνες, σε όλες τις Ελληνίδες, και στους  αγώνες για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, θα ασκήσω το καθήκον που μου υπαγορεύει ο ρόλος και η συνείδησή μου.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ