Μαρία Σπυράκη: Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για τις δημοτικές εκλογές - Karfitsa.gr
Slider Πολιτική Συνεντεύξεις

Μαρία Σπυράκη: Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για τις δημοτικές εκλογές

Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να συζητήσουμε για τις δημοτικές εκλογές, καθώς πρώτη προτεραιότητα του προέδρου της ΝΔ είναι να κερδίσει τις εθνικές εκλογές. Την τοποθέτηση αυτή έκανε η εκπρόσωπος Τύπου και ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στην Karfitsa. Υπογράμμισε ότι το κόμμα της θα κερδίσει τις εθνικές εκλογές και θα αλλάξει το νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Η έξοδος από τα μνημόνια σημαίνει καλύτερη ζωή για τους Έλληνες;

Καλύτερη ζωή για τους Έλληνες μπορεί να εξασφαλίσει μόνο  μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ , που θα αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας και θα δώσει την ευκαιρία να δημιουργηθούν δουλειές, να αυξηθούν τα εισοδήματα και συγχρόνως να δημιουργηθεί μια προοπτική με βελτίωση της καθημερινότητας όλων μας. Η κυβέρνηση που ισχυρίζεται ότι βγήκαμε από τα μνημόνια είναι εκείνη που μετά τις 20 Αυγούστου διαπραγματεύεται με τους πιστωτές να μην εφαρμόσει αυτό που ψήφισαν στη Βουλή χέρι-χέρι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Τη μείωση των συντάξεων. Αφού βρισκόμαστε εκτός μνημονίων  γιατί η κυβέρνηση δεν προχωρά στην κατάργηση της μείωσης των συντάξεων , όπως πρότεινε η ΝΔ μέσω της τροπολογίας που κατέθεσε; Σε κάθε περίπτωση αυτή η κυβέρνηση, δεν μπορεί, δεν ξέρει και δεν έχει σχέδιο. Και αυτό που ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να δημιουργήσει στη ΔΕΘ δεν είναι τίποτε άλλο από ένα σύννεφο καπνού ενόψει των εκλογών για να καλύψει τα σοβαρότατα προβλήματα που δημιούργησε στην Οικονομία της χώρας και στην καθημερινότητα των πολιτών και να δημιουργήσει την αίσθηση ότι δεν ΄φερει καμία ευθύνη για την μεγάλη καταστροφή στο Μάτι, στην Αττική αλλά και για όσες μικρές καθημερινές καταστροφές συμβαίνουν στην Ελλάδα. Το παράδειγμα του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη αποδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο αυτή η κυβέρνηση «δεν ξέρει και δεν μπορεί να διαχειριστεί οτιδήποτε. Το προηγούμενο μοντέλο δεν ήταν βιώσιμο, αυτό που φτιάχνει τώρα η κυβέρνηση είναι απλά η επισφράγιση της ταλαιπωρίας για όλους τους Θεσσαλονικείς. Και με χρήματα των φορολογουμένων.

Προχθές, σας είδαμε σε ευθεία αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό, κατά την παρουσία του στο Ευρωκοινοβούλιο.Ποια ήταν η αιτία;

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να εμφανιστεί στο ΕΚ με την ιδιότητα του πρωθυπουργού και κάνοντας την αυτοκριτική του για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση της Ελλάδας το πρώτο εξάμηνο του 2015 να παρουσιάσει τις σκέψεις του για τα επόμενα βήματα. Την πέταξε αφού ο μόνος του στόχος ήταν να χρησιμοποιήσει το βήμα του ΕΚ για να επιτεθεί στην ΝΔ και τον Κ. Μητσοτάκη. Εν ολίγοις, εξήγαγε την εσωτερική αντιπαράθεση στο εξωτερικό. Μπροστά σε άδεια έδρανα στο Ευρωκοινοβούλιο είχαμε έναν πρωθυπουργό της Ελλάδας που δίχασε  ενώ μόλις το προηγούμενο βράδυ οι πολιτικές ομάδες είχαμε συμφωνήσει να υπερψηφίσουμε κοινή πρόταση ώστε να προχωρήσει γρήγορα η χρηματοδότηση της Ελλάδας για το Μάτι, όπως ακριβώς συνέβη στην περίπτωση της Πορτογαλίας. Ο κ. Τσίπρας  εμφανίστηκε στην έδρα του Ε.Κ. του άμεσα εκλεγμένου ευρωπαϊκού θεσμού, κατώτερος των περιστάσεων.

Θα εξαντλήσει τη θητεία της αυτή η κυβέρνηση;

Θα κάνει τα πάντα για να εξαντλήσει τη θητεία της αυτή η κυβέρνηση. Κάθε μέρα που περνά όμως είναι σε βάρος των πολιτών. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει δώσει τίποτε επιλέον. Το μόνο που κάνει είναι να αφαιρεί από τις τσέπες των Ελλήνων όσο περισσότερα χρήματα μπορεί για να επιχειρήσει να τα επιστρέψει ως μέρισμα και να ικανοποίησει τους κομματικούς της στ΄ποχους. Δεν δίνει στον τόπο καμία αναπτυξιακή προοπτική και δυστυχώς αυτό το λένε και οι αριθμοί. Η Ελλάδα είχε πέρσι 1,4 ανάπτυξη ενώ η πρόβλεψη ήταν για 2,6% και φέτος το β’ τρίμηνο κινήθηκε χαμηλότερα από το πρώτο και χαμηλοτερα από τις προβλέψεις.

Πότε θα ξεκαθαρίσει η Νέα Δημοκρατία ποιο πρόσωπο θα στηρίξει για να διεκδικήσει το Δήμο Θεσσαλονίκης;

Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να συζητήσουμε για τις δημοτικές εκλογές δεδομένου ότι πρώτη προτεραιότητα του προέδρου της ΝΔ είναι να κερδίσει τις εθνικές εκλογές.  Η ΝΔ θα κερδίσει τις Εθνικές Εκλογές και θα αλλάξει το νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ