Μαρίνα για... 440 σκάφη στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη! (φωτο) - Karfitsa.gr
Slider Θεσσαλονίκη Οικονομία Ροή

Μαρίνα για… 440 σκάφη στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη! (φωτο)

Ο «τουριστικός λιμένας» περιλαμβάνει υποδομές για τα σκάφη που θα ελλιμενίζονται, μεταξύ των οποίων και επτά κτήρια επιφάνειας 5.547 τ.μ. Η χερσαία ζώνη που προβλέπεται να καταλάβει το έργο είναι 39.000 τμ και περιλαμβάνει ακόμη και 270 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, εγκαταστάσεις αθλοπαιδιών και χώρους πρασίνου…

Τη γραφειοκρατία οκτώ υπουργείων και δεκάδων υπηρεσιών χρειάστηκε να ξεπεράσει ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Iγνάτιος Καιτεζίδης για ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά σχέδια του, για τη δημιουργία σύγχρονης μαρίνας, στην παραλιακή ζώνη της Πυλαίας. Σύμφωνα με το σχεδιασμό θα έχει δυναμικότητα 440 σκαφών, εκ των οποίων τα εννέα προβλέπεται να είναι τα «mega yachts» (για τα μεγαλύτερα ιδιωτικά σκάφη)

Ο «τουριστικός λιμένας Πυλαίας» περιλαμβάνει υποδομές για τα σκάφη που θα ελλιμενίζονται, μεταξύ των οποίων και επτά κτήρια επιφάνειας 5.547 τ.μ. Η χερσαία ζώνη που προβλέπεται να καταλάβει το έργο είναι 39.000 τμ και περιλαμβάνει ακόμη και 270 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, εγκαταστάσεις αθλοπαιδιών και χώρους πρασίνου!

Σε πρόσφατο συνέδριο (Η επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας-Σύγχρονες Πόλεις & Ανταγωνιστικότητα) ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης είχε μιλήσει για «μια μεγάλη τουριστική υποδομή η οποία βρίσκεται πλέον στο στάδιο της οριστικής χωροθέτησής της με σχετικό ΦΕΚ και προβλέπει τη δημιουργία μιας Μαρίνας 450 σκαφών από τις μεγαλύτερες στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, με δυνατότητα φιλοξενίας 30 μεγάλων yacht. Στο πλαίσιο αυτό παράλληλα προχωρά ο σχεδιασμός της συνολικής ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Πυλαίας με εντυπωσιακά έργα υπερτοπικής σημασίας (ποδηλατόδρομοι-πεζόδρομοι-χώροι αναψυχής κλπ)» Το συγκεκριμένο θέμα είχε αναδείξει ο κ. Καϊτεζίδης και σε συνάντηση του με υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ :

http://www.karfitsa.gr/2015/10/02/o-dimos-pylaias-xortiati-etoimazei-ma/

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ