Μεγάλες ζημιές σε Σιθωνία και Παλλήνη - Karfitsa.gr
Slider Επιχειρήσεις Κοινωνία

Μεγάλες ζημιές σε Σιθωνία και Παλλήνη

 Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που ξέσπασαν στην αρχή της εβδομάδας σε όλη τη χώρα έπληξαν για ακόμη μια φορά τη Χαλκιδική που προσπαθεί να «σηκωθεί» στα πόδια της από τις αλλεπάλληλες καταστροφές που έχουν προκαλέσει τα έντονα καιρικά φαινόμενα τρεις φορές μέχρι σήμερα κατά τη διάρκεια του Χειμώνα και της Άνοιξης.  Η περιοχή επλήγη για τρίτη φορά σε διάστημα οκτώ μηνών με τις πληγές από τις προηγούμενες καταστροφικές πλημμύρες να μην έχουν κλείσει εντελώς.

Η Σιθωνία στο μάτι του Κυκλώνα

Ο Δήμος Σιθωνίας  πέρασε δια πυρός και σιδήρου προκειμένου να σωθεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή από τα ξημερώματα του προηγούμενου Σαββάτου και άρχισαν να υποχωρούν στα μέσα της εβδομάδας.

Η Σάρτη, η Συκιά και η Τορώνη επλήγησαν  περισσότερο από όλες τις άλλες περιοχές του δήμου.

«Από τις 05.30 το πρωί που τα καιρικά φαινόμενα ήταν σε πλήρη εξέλιξη βγήκαμε όλοι στο δρόμο για να καταφέρουμε να έχουμε τις ελάχιστες ζημιές στην περιοχή μας» εξηγεί στην Karfitsa o δήμαρχος Σιθωνίας Πάρης Ντέμπλας.

Η είδηση ότι έξι κτηνοτρόφοι βρέθηκαν αποκλεισμένοι στα ποιμνιοστάσιά τους στα ορεινά της Συκιάς, καθώς δεν μπορούσαν να μετακινηθούν λόγω των νερών της βροχής σήμανε συναγερμό στο Δήμο Σιθωνίας.

Δύναμη της Πυροσβεστικής και μέλη της  ΟΦΚΑΘ συνέδραμαν στον απεγκλωβισμό τους.

Στην παραλία της Συκιάς το νερό έφθασε τους 60 πόντους, ενώ και η Τορώνη πλημμύρισε σε πολλά σημεία.

Ἡ πλατεία της Σάρτης και το γήπεδο έγιναν λίμνη ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε δρόμους και γεφύρια.

Επίσης ο αγωγός ύδρευσης που  έσπασε στην πεζογέφυρα άφησε τον οικισμό χωρίς νερό για πολλές ώρες.

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας έστειλε έγγραφα σε Περιφέρεια και Υπουργεία Υποδομών και Εσωτερικών ζητώντας άμεσα νέα κονδύλια καθώς η περιοχή είναι ήδη ανακηρυγμένη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Ο Δήμος είναι στο κόκκινο και χρειάζεται πλέον σημαντικές παρεμβάσεις, με την υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας έτσι ώστε να θωρακίσουν όσο το δυνατόν καλύτερα την περιοχή μας και να προφυλάξουν τις περιουσίες, τις ζωές των συμπολιτών μας αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών μας.
Ζητούμε την στήριξη της περιφέρειας και των συναρμόδιων υπουργείων για την υλοποίηση των σημαντικών αυτών παρεμβάσεων την άμεση χρηματοδότηση της Σιθωνίας για να αντιμετωπιστούν τα θέματα που προέκυψαν και προκύπτουν από τις θεομηνίες .
Η Δημοτική αρχή καθώς και η περιφέρεια ήταν παρούσες από την πρώτη στιγμή μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς Πυροσβεστική Υπηρεσία, Εθελοντικές Ομάδες, προσωπικό πολιτικής προστασίας, τους οποίους και ευχαριστώ πολύ.”, δήλωσε ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας.

Οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών ξεκίνησαν από την Πέμπτη και αναμένεται να διαρκέσουν πολλές ημέρες

Προβλήματα στην δημοτική ενότητα Παλλήνης

Στο δήμο Κασσάνδρας για ακόμη μια φορά η  μανία των έντονων καιρικών φαινομένων χτύπησε τους οικισμούς. Η έντονη βροχή προκάλεσε μεγάλες ζημιές στην κοινότητα Παλλήνης που άμεσα η Δήμαρχος Αναστασία Χαλκιά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, κήρυξαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.  Τεράστια προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν στην παραλιακή ζώνη, σε αγροτικές οδούς και σε ρέματα. Ήδη η δημοτική αρχή άρχισε την εκπόνηση μελετών για την αποκατάσταση των ζημιών.

Στην Ορμύλια υπερχείλισε ο χείμαρρος με αποτέλεσμα ο δρόμος να παραμείνει αποκλεισμένος για πολλές ώρες ενώ η  κακοκαιρία έπληξε και το Άγιον Όρος. Η ισχυρή βροχόπτωση είχε σαν αποτέλεσμα δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια, και πολλά προβλήματα στις υποδομές στην Αθωνική πολιτεία.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙΤΣΑ

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ