Μεγάλη έρευνα για δανειολήπτες ξεκίνησε ο δικηγορικός σύλλογος - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Μεγάλη έρευνα για δανειολήπτες ξεκίνησε ο δικηγορικός σύλλογος

Μεγάλη ηλεκτρονική έρευνα, προκειμένου να αποτυπωθεί η εικόνα που επικρατεί στην αγορά με τους δανειολήπτες και τους εγγυητές δανείων, ξεκίνησε ο δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με φορείς της αγοράς. Μαζί με το βιοτεχνικό επιμελητήριο, την ομοσπονδία βιοτεχνικών σωματείων, το νέο ΙΝΚΑ και τον εμπορικό σύλλογο, ο δικηγορικός σύλλογος συγκεντρώνει στοιχεία για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δανειολήπτες, με τους νέους μηχανισμούς που ισχύουν και το νομικό καθεστώς προστασίας πρώτης κατοικίας.

Στόχος της έρευνας είναι η κατάσταση που επικρατεί και η άποψη δανειοληπτών και εγγυητών να μεταφερθούν σε μία σειρά προτάσεων που αναμένεται να γίνουν προς τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς, εν όψει του νομοσχεδίου που συντάσσεται και θα συνδέεται με την προστασία των δανειοληπτών και της πρώτης κατοικίας. Η έρευνα καταγράφει επίσης και την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά με τους νέους μηχανισμούς ρυθμίσεων, όπως είναι η διαμεσολάβηση. Κυρίως όμως αναμένεται να αποτυπωθεί η κατάσταση των δανειοληπτών και των εγγυητών μετά την εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων προστασίας της πρώτης κατοικίας που ισχύουν από τον Ιανουάριο του 2019 σε αντικατάσταση των προστατευτικών διατάξεων του νόμου Κατσέλη.

Στο ερωτηματολόγιο περιλαμβάνονται στοιχεία που αφορούν τις ρυθμίσεις δανείων, τις καταγγελίες που έγιναν από τις Τράπεζες, την κατάσταση των δανειοληπτών μετά τον Ιανουάριο του 2019, με ποιόν τρόπο «τρέχουν» πλέον οι αιτήσεις προστασίας πρώτης κατοικίας και ποια είναι η εικόνα με τις προσημειώσεις. Ένα ξεχωριστό κεφάλαιο αφορά νέους μηχανισμούς ρύθμισης οφειλών, όπως είναι η εξωδικαστική διαπραγμάτευση, η αγορά των δανείων από τα fund και η διαμεσολάβηση.

Κ.Κ.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ