Μετά από 10 χρόνια η Θεσσαλονίκη συνδέεται ακτοπλοϊκά με Κρήτη - Karfitsa.gr
Slider Επιχειρήσεις

Μετά από 10 χρόνια η Θεσσαλονίκη συνδέεται ακτοπλοϊκά με Κρήτη

Του Κωνσταντίνου Αναστασίου

Μετά από δέκα περίπου χρόνια η Θεσσαλονίκη αποκτά και πάλι ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κρήτη. Στην karfitsa μιλά σήμερα ο ναυτικός πράκτορας της εταιρίας «Τhesferry», Χάρης Καραχαρίσης ο οποίος μας παρουσιάζει τα δρομολόγια που θα πραγματοποιεί «AQUA BLUE» της SEAJETS που θα ξεκινά από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και πιάνοντας σε λιμάνια των Σποράδων και των Κυκλάδων θα έχει ως τελικό προορισμό το λιμάνι της Κρήτης. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική κίνηση καθώς η Βόρεια Ελλάδα συνδέεται και πάλι ακτοπλοϊκά με τις Σποράδες, τις Κυκλάδες  και την Κρήτη.

Μετά από πόσα χρόνια αποκτά ακτοπλοϊκή γραμμή απευθείας από Θεσσαλονίκη προς Ηράκλειο η Βόρεια Ελλάδα;

Μετά από 10 χρόνια. Το τελευταίο δρομολόγιο ήταν το 2008. Ουσιαστικά, επαναλειτουργεί η γραμμή για Σποράδες, Κυκλάδες και Κρήτη.

Και τα δρομολόγια κάθε πότε θα πραγματοποιούνται ακριβώς;

Τα δρομολόγια, με το ferry boat «AQUA BLUE» της SEAJETS, θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Παρασκευή στις 17:00, για Σκιάθο, Άνδρο, Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Σαντορίνη και τελικό προορισμό το Ηράκλειο. Και από Ηράκλειο για Θεσσαλονίκη, με τους ίδιους προορισμούς, κάθε Τετάρτη και Σάββατο στις 21:30.

Πόσο διαρκεί κάθε ταξίδι μέχρι τον τελικό προορισμό;

Η διάρκεια του ταξιδιού, μέχρι τον τελικό προορισμό για Ηράκλειο, είναι 23-24 ώρες, ανάλογα με τους προορισμούς που θα πιάνει. Καθώς αυτή η γραμμή δραστηριοποιείται ξανά μετά από 10 χρόνια, ευελπιστούμε να πάει καλά και να τη στηρίξει η Βόρεια Ελλάδα. Το «AQUA BLUE» της SEAJETS είναι ένα αξιόπλοο, ένα πάρα πολύ καλό πλοίο, στο οποίο έχει γίνει μια ανακατασκευή τον τελευταίο χρόνο, και σας περιμένω να το δείτε.

Υπάρχουν και άλλα δρομολόγια που πραγματοποιεί η εταιρία σας; 

Όσον αφορά τις Σποράδες, να πούμε ότι το πλοίο κάνει ακόμα ένα δρομολόγιο, κάθε Δευτέρα στις 8:00 το πρωί, για Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο και επιστροφή την ίδια μέρα το βράδυ.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ