Μετανάστης πήγε να καταγραφεί στο αστυνομικό τμήμα και συνελήφθη για απαγωγή στη χώρα του - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Μετανάστης πήγε να καταγραφεί στο αστυνομικό τμήμα και συνελήφθη για απαγωγή στη χώρα του

Ιρανός μετανάστης συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη καθώς  κατηγορείται στη χώρα του για αρπαγή γυναίκας με σκοπό να της αποσπάσει κοσμήματα και χρυσαφικά. Ο 44χρονος ήρθε στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες και επισκέφτηκε το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου για να κινήσει τις διαδικασίες καταγραφής του.

Σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον της εισαγγελέα Εφετών που αποφάσισε την κράτησή του μέχρι να συζητηθεί από το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης το αίτημα έκδοσης που έχουν υποβάλει οι ιρανικές αρχές. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα τελευταία δύο χρόνια που αναζητούταν ήταν στην Τουρκία χωρίς εκεί να συλληφθεί παρά την ερυθρά αγγελία που είχε εκδοθεί σε βάρος του. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 44χρονος φέρεται πως απήγαγε τη γυναίκα που είχε μαζί της χρυσό και κοσμήματα στις 9 Δεκεμβρίου 2012 από την πόλη Ουρέμια του Ιράν. Έκτοτε όμως ο ίδιος είχε εξαφανιστεί, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό από τα διωκτικά έγγραφα τι συνέβη με τη γυναίκα. Τα τελευταία χρόνια ήταν στην Τουρκία, ενώ στην Ελλάδα ζούσε τουλάχιστον τρεις μήνες. Όπως λέει ήταν σε προσφυγικό καταυλισμό.

Ο 44χρονος αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε εμπλοκή με την υπόθεση, ενώ περίεργο χαρακτηρίζεται το γεγονός ότι τα εντάλματα σύλληψης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο εκδόθηκαν έξι χρόνια αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2018.

 

Κ.Κ.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

 

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ