Μεταναστευτικό-ναυτιλία στη συνάντηση Πλακιωτάκη με τον Γερμανό πρέσβη - Karfitsa.gr
Πολιτική

Μεταναστευτικό-ναυτιλία στη συνάντηση Πλακιωτάκη με τον Γερμανό πρέσβη

Για την παρούσα κατάσταση στο μεταναστευτικό, αλλά και για ναυτιλιακά θέματα που βρίσκονται στο επίκεντρο της ευρωπαϊκή ατζέντας, ενημερώθηκε ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα, Ερνστ Ράιχελ, ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.

Στη συνάντηση δόθηκε έμφαση στα θέματα συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της Ελλάδας με κατάλληλα επιχειρησιακά μέσα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό FRONTEX, συνδράμοντας με αυτόν τον τρόπο στην εθνική προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή διαχείριση και επιτήρηση των ευρωπαϊκών θαλασσίων συνόρων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν θέσεις επί επίκαιρων ναυτιλιακών θεμάτων που βρίσκονται στο προσκήνιο της διεθνούς και ευρωπαϊκής ναυτιλιακής ατζέντας, με επίκεντρο τις εξελίξεις στα νέα ναυτιλιακά καύσιμα στα πλοία από 01/01/2020.

Στο πλαίσιο αυτό, επισημάνθηκε η σημασία του έργου του διεθνούς οργανισμού ναυτιλίας ΙΜΟ, αναφορικά με τη δημιουργία ενός ομοιόμορφου πλαισίου συμφωνηθέντων κανόνων με παγκόσμια εφαρμογή, οι οποίοι θα διασφαλίζουν ίσους όρους ανταγωνισμού για την παγκόσμια ναυτιλία χωρίς να επιβαρύνουν δυσανάλογα τη λειτουργία της.

Οι δύο πλευρές συμφωνούν στην αναβάθμιση των διμερών τους σχέσεων, τόσο στο ναυτιλιακό τομέα, όσο και στον τομέα της διαχείρισης των συνόρων και στην εμβάθυνση της τεχνικής συνεργασίας σε υπηρεσιακό επίπεδο, σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ