Μετεκλογικά ποιοι «ξέχασαν» την εκλογική τους περιφέρεια! - Karfitsa.gr
Uncategorized

Μετεκλογικά ποιοι «ξέχασαν» την εκλογική τους περιφέρεια!

Οι εκπρόσωποι της Θεσσαλονίκης στη Βουλή και οι ερωτήσεις που… δεν κατέθεσαν!

Του Βαγγέλη Στολάκη

 Ορισμένοι προεκλογικά υποσχέθηκαν στους ψηφοφόρους να… «σκύψουν» στα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, και για το λόγο αυτό εξασφάλισαν το εισιτήριο εισόδου στη Βουλή. Στην πορεία μερικοί βουλευτές του νομού υλοποίησαν τις προεκλογικές τους εξαγγελίες, άλλοι πάλι αρκέστηκαν σε… γενικόλογα. Ποιοι είναι όμως, εκείνοι οι βουλευτές που από τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου και μετά έσπασαν το… κοντέρ σε ερωτήσεις και αναφορές σχετικές με την εκλογική τους περιφέρεια και ποιοι της γύρισαν την πλάτη;

Έκπληξη θα προκαλούσε εάν ο πρώτος σε σταυρούς βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης και πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, επέλεγε να… σπάσει τη σιωπή του και να έπαιρνε το λόγο στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, με αφορμή κάποιο ζήτημα του νομού. Ο πρώην πρωθυπουργός άλλωστε έχει επιλέξει την… πολιτική αφωνία μετά το αποτέλεσμα των εκλογών του 2009. Μέχρι σήμερα αρκείται σε γραπτές δηλώσεις και διαρροές κύκλων του για ζητήματα που αφορούν κυρίως τα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας και δεν έχει υποβάλλει καμία ερώτηση και επερώτηση, ούτε έχει κάνει αναφορά για κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η εκλογική του περιφέρεια, από την οποία απουσίαζε κατά τη διάρκεια των εορτασμών των εκατό χρόνων με αφορμή τη απελευθέρωση.

Γκιουλέκας με 4 ερωτήσεις για τη Θεσσαλονίκη!

Από την πλευρά του ο Κώστας Γκιουλέκας, από τον περασμένο Ιούνιο μέχρι σήμερα έχει καταθέσει μόλις τέσσερις ερωτήσεις με σημείο αναφοράς την πόλη, τον κεντρικό δήμο της οποίας διεκδίκησε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010. Έτσι, στις 23 του προηγούμενου μήνα ενημέρωσε τους αρμόδιους υπουργούς για τα προβλήματα που προκάλεσε η διακοπή των δρομολογίων του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και το ενδεχόμενο να «τραβήξει» χειρόφρενο ο ΟΑΣΘ. Είχαν προηγηθεί ερωτήσεις του κ. Γκιουλέκα αναφορικά με τη συγχώνευση του Οργανισμού Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης με τον αντίστοιχο της Αθήνας, τη μηδενική διαδικτυακή παρουσία του αεροδρομίου «Μακεδονία» και τη διατήρηση του προνοιακού χαρακτήρα του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών για άτομα άνω των 18 ετών.

Ράπτη γενικά και όχι ειδικά…

Από την πλευρά της, η Έλενα Ράπτη μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου προτίμησε να ασχοληθεί περισσότερα με ζητήματα… γενικού ενδιαφέροντος, όπως την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και τη διευκόλυνση έκδοσης βίζας για αύξηση του τουρισμού, παρά με τη Θεσσαλονίκη. Έτσι η τελευταία… τοπική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή αφορούσε τη Σχολή Τυφλών και κατατέθηκε στις 21 του περασμένου Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζεται πως και η κ. Ράπτη, απουσίαζε επίσης μαζί με τον Κώστα Καραμανλή από τις εορταστικές εκδηλώσεις των εκατό χρόνων για την απελευθέρωση της πόλης.

 

Γιώργος ο… «ορφανός»

Ο Γιώργος Ορφανός στις 27 του περασμένου Νοέμβρη ενημέρωσε τα αρμόδια υπουργεία για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΑΣΘ, εξαιτίας της καθυστέρησης καταβολής της κρατικής επιχορήγησης. Την ίδια ημέρα αναφέρθηκε και στην διακοπή των δρομολογίων του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τις δυο μοναδικές ερωτήσεις που έχει καταθέσει ο κ. Ορφανός από την εκλογή της παρούσας Βουλής.

Σάββας και πράσινο σκουλήκι

Ο ΟΑΣΘ απασχόλησε πρόσφατα και τον Σάββα Αναστασιάδη από τη Β’ Θεσσαλονίκης, ο οποίος ωστόσο υπήρξε ταχύτερος του κ. Ορφανού καθώς μίλησε για «αδυναμία προσφοράς συγκοινωνίας στο νομό» στις 23.11.2012. Στο…ενεργητικό του από τον περασμένο Ιούνιο ο «γαλάζιος» βουλευτής έχει ακόμα μια ερώτηση με σημείο αναφοράς τη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα το… πράσινο σκουλήκι που δημιουργεί προβλήματα στους βαμβακοπαραγωγούς των Κουφαλίων.

Αξιωματική αντιπολίτευση και Θεσσαλονίκη 

Για τα προβλήματα της εκλογικής του περιφέρειας έχει ενημερώσει τους συναδέλφους του επτά φορές ο Τάσος Κουράκης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των πιο δραστήριων βουλευτών.  Από το κόμμα επίσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Γιάννης Αμανατίδης έχει αναφερθεί συνολικά πέντε φορές σε προβλήματα της Θεσσαλονίκης, καταθέτοντας ισάριθμες ερωτήσεις, ενώ η Δέσποινα Χαραλαμπίδου έρχεται πρώτη ανάμεσα στους «συντρόφους» της  με τις 14 ερωτήσεις της με σημείο αναφοράς την εκλογική της περιφέρεια. Η ίδια πρόσφατα ασχολήθηκε με την ΕΥΑΘ και τα προβλήματα της λειτουργίας του Νοσοκομείου «Παναγία» στην Κρήνη, ενώ στις προτιμήσεις της έχουν μπει πολλές φορές τα προβλήματα των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ. Η Ιωάννα Γαϊτάνη είναι η τέταρτη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης και τελευταία εάν τη συγκρίνουμε με τους τρεις παραπάνω συναδέλφους της, όσον αφορά τις αναφορές και τις ερωτήσεις που έχει καταθέσει στη Βουλή και αφορούν την περιοχή της. Η κ. Γαϊτάνη στο παρελθόν ασχολήθηκε με τα προβλήματα του νοσοκομείου «Παναγία», τους απλήρωτους εργαζομένους της Εταιρίας Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ασθενών, το πρόβλημα της διπλοβάρδιας στο δήμο Παύλου Μελά και τη χρήση παράνομου ζιζανιοκτόνου σε καλλιέργειες στη δυτική Θεσσαλονίκη.  Στη Β’ Θεσσαλονίκης η Λίτσα Αμμανατίδου και αυτή από το ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει συνολικά οκτώ ερωτήσεις για προβλήματα που απασχολούν το νομό, δίνοντας έμφαση στη λειτουργία του ρέματος «Καραμελίτσα» στην περιοχή της Μαλακοπής, την άμεση λήψη μέτρων για την μείωση των ρύπων στα δυτικά του νομού και την διατήρηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Βενιζέλος ούτε μία…

Το ΠΑΣΟΚ στις δυο περιφέρειες του νομού εκπροσωπείται στη Βουλή μόνο από τον πρόεδρό του Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει καταθέσει καμία ερώτηση αναφορικά με τα προβλήματα της εκλογικής του περιφέρειας. Υπενθυμίζεται πως μετεκλογικά η απόφασή του να κρατήσει την έδρα του στην Α’ Θεσσαλονίκης είχε προκαλέσει την αντίδραση της πρώτης επιλαχούσας Εύας Καϊλή, όπως και αρκετών κομματικών στελεχών που είχαν εκφράσει δημόσια τις αμφιβολίες τους για τον τρόπο με τον οποίο θα εκπροσωπηθεί η πόλη στο Κοινοβούλιο.

Με τις πολλές ερωτήσεις

Εννέα ερωτήσεις κατατέθηκαν και από την Ασημίνα Ξηροτύρη της Δημοκρατικής Αριστεράς, ενώ πρώτος ανάμεσα σε όλους τους βουλευτές της Α’ Θεσσαλονίκης για ζητήματα που αφορούν το νομό έρχεται ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης του ΚΚΕ με 39 αναφορές. Η ηθοποιός και βουλευτής του ΚΚΕ, Ελένη Γερασιμίδου έρχεται πρώτη μεταξύ των συναδέλφων της από τη δεύτερη περιφέρεια του νομού με 38 ερωτήσεις. Η Κατερίνα Μάρκου από τη Δημοκρατική Αριστερά της Β’ Θεσσαλονίκης έχει «ασχοληθεί» με την περιφέρειά της μόλις οκτώ φορές. Το ενδιαφέρον της επικεντρώνεται στη δημιουργία δικτύου θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας, σε εγκαταλειμμένα μπάζα κοντά στο χωριό Γέφυρα, στις ελλείψεις των δικαστικών φυλακών και στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της λίμνης Κορώνειας.

Σε ό,τι αφορά το κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» πρώτος έρχεται με επτά ερωτήσεις για τη Θεσσαλονίκη ο Γαβριήλ Αβραμίδης, ο οποίος είναι μέλος του «Πανελληνίου Άρματος Πολιτών» του Γιάννη Δημαρά. Ακολουθεί η τέως εισαγγελέας και ταυτόχρονα ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Χρυσούλα Γιαταγάνα με τέσσερις.  Η «Ανεξάρτητη» επίσης Σταυρούλα Ξουλίδου από τη δεύτερη περιφέρεια του νομού έχει στο μέχρι σήμερα ενεργητικό της πέντε ερωτήσεις, επίκαιρες ερωτήσεις και αναφορές για την εκλογική της περιφέρεια, ενώ στο στόχαστρό της πρόσφατα μπήκε και το videoclip της ιστοσελίδας visitgreece.gr, στο οποίο πρωταγωνιστεί η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Εννέα ερωτήσεις σχετικές με την περιφέρειά του έχει καταθέσει μέχρι στιγμής ο Αντώνης Γρέγος της Χρυσής Αυγής, οι οποίες σχετίζονται με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τον ΟΑΣΘ, την κατάχωση του αρχαίου ναού της Αφροδίτης στην πλατεία Αντιγονιδών και το παραεμπόριο. Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Ζησιμόπουλος από τη δεύτερη περιφέρεια κατά την άσκηση των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων ασχολήθηκε μόλις μια φορά με τον… τόπο του και πιο συγκεκριμένα με την αυξημένη εγκληματικότητα στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ