Μετρό: Μικραίνει σε μια λωρίδα κυκλοφορίας η Βενιζέλου στα τέλη Σεπτεμβρίου - Karfitsa.gr
Slider Ειδήσεις Κοινωνία

Μετρό: Μικραίνει σε μια λωρίδα κυκλοφορίας η Βενιζέλου στα τέλη Σεπτεμβρίου

Το τελικό χρονοδιάγραμμα της βασικής γραμμής αλλά και των επεκτάσεων του μετρό Θεσσαλονίκης, παρουσίασε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, στο πλαίσιο της παρουσίας της Εταιρείας στην 83η ΔΕΘ.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα ο κ. Μυλόπουλος στα γραφεία της Αττικό Μετρό στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε ότι το Νοέμβριο του 2020 θα παραδοθεί προς χρήση η βασική γραμμή από το Αμαξοστάσιο της Πυλαίας μέχρι το Σιντριβάνι.

Όπως τόνισε αρχές του 2021 θα προστεθεί στο δίκτυο η επέκταση της Καλαμαριάς, ενώ ως το 2020 θα έχουν ολοκληρωθεί οι πρόδρομες εργασίες προς τα δυτικά και θα έχουν δημοπρατηθεί οι επεκτάσεις προς ανατολικά και προς αεροδρόμιο.

Οι εκκρεμότητες σε Αγίας Σοφίας και Βενιζέλου

Σε ο,τι αφορά  τη βασική γραμμή ο κ. Μυλόπουλος αναφέρθηκες στις μόνες δύο εκκρεμότητες, τους σταθμούς Αγίας Σοφίας και Βενιζέλου.

Σχετικά με την Αγίας Σοφίας τόνισε ότι οι αρχαιολογικές εργασίες τελειώνουν το 2018, σημειώνοντας πως μόνη εκκρεμότητα από το νέο έτος θα είναι ο σταθμός της Βενιζέλου.

Στη Βενιζέλου ολοκληρώθηκαν οι πρόδρομες εργασίες καθώς και η κατάχωση των αρχαιοτήτων.

Μετά την έκθεση στο σταθμό του μετρό στη Βενιζέλου θα αρχίσει  η κατασκευή της πλάκας οροφής.

Αυτό σημαίνει ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου η οδός Βενιζέλου, κάτω από την Εγνατία, θα παραμείνει διαθέσιμη προς τους οδηγούς για μία λωρίδα.

Όπως διαβεβαίωσε ο κ. Μυλόπουλος, τα δύο τμήματα της Βενιζέλου πάνω και κάτω από την Εγνατία δεν θα κλείσουν ταυτόχρονα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό, αρχές του 2019 θα αρχίσει η κατασκευή της αποβάθρας της Βενιζέλου, ενώ θα αρχίσουν επίσης οι εργασίες για την κατασκευή της νότιας και της πρόσβασης στο σταθμό. Ο χρόνος περάτωσης σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα είναι το 2022, ωστόσο όλα θα κριθούν από την πορεία των αρχαιολογικών εργασιών.

«Δεν μπορούμε να το πούμε με αξιοπιστία γιατί μεσολαβούν αρχαιολογικές εργασίες στα δύο σημεία. Αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις λόγω των αρχαιολογικών εργασιών θα ολοκληρωθεί η κατασκευή το 2022. Αλλά σε κάθε περίπτωση οι αρχαιολογικές εργασίες είναι παράγοντας αβεβαιότητας», τόνισε ο κ. Μυλόπουλος.

Την Κυριακή θα παρουσιαστεί από την Αττικό Μετρό ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι, με τίτλο «Το Μετρό στην πόλη μας», ειδικά σχεδιασμένο για τα παιδιά της Θεσσαλονίκης και το οποίο, στη συνέχεια, θα διδαχτεί σε μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων της πόλης.

«Είναι ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι, που φέρνει τους μαθητές της Θεσσαλονίκης κοντά στην ιδέα του Μετρό. Τι είναι, πώς κατασκευάζεται και πώς λειτουργεί», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ