«Μετωπική» για τη διαφθορά! Ο «ψεύτης» ο «αδιάβαστος» και τα… λερωμένα λευκά κολάρα! - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

«Μετωπική» για τη διαφθορά! Ο «ψεύτης» ο «αδιάβαστος» και τα… λερωμένα λευκά κολάρα!

Σκληρό ροκ στη διάρκεια της «ώρας του πρωθυπουργού» με τον Αλέξη Τσίπρα να  κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως όχι μόνο είναι ψεύτης και δειλός αλλά και ότι με τα όσα νομοθετεί ευνοεί τους «μπαχαλάκηδες με τα κοστούμια» με τον πρωθυπουργό να απαντά με αιχμηρό τρόπο λέγοντας πως «Τα λευκά κολάρα μπορεί να είναι και λερωμένα και γραβάτα να μην φοράνε».

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε από την αρχή να ανεβάσει τους τόνους και είπε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Την τελευταία φορά που ήμασταν σε αυτήν την αίθουσα, στεκόσασταν με σταυρωμένα τα χέρια και με αποκαλούσατε ψεύτη. Με καλούσατε να καταθέσω στα πρακτικά τις δηλώσεις του εκπροσώπου σας για το προσφυγικό, ότι με περισσότερες περιπολίες του Λιμενικού θα έχουμε περισσότερα δυστυχήματα στη θάλασσα. Δηλώσεις τις οποίες μας λέγατε ότι ποτέ δεν έκανε. Και στα πρακτικά τις καταθέσαμε, και τα σχετικά βίντεο είδε το πανελλήνιο. Kαι τελικά αποδείχθηκε ότι ο ψεύτης δεν ήμουν εγώ. Ξέρετε κ. Μητσοτάκη, ο ηγέτης χαρακτηρίζεται από το πολιτικό θάρρος να αναγνωρίζει τα λάθη του. Εσείς δεν είχατε το θάρρος όμως, ούτε μία συγγνώμη να ζητήσετε, ούτε φυσικά να αποπέμψετε τον υπουργό σας. Όχι μόνο ψεύτης λοιπόν, αλλά και δειλός ταυτόχρονα. Εκτός και αν σήμερα επανορθώσετε. Έχετε μια ακόμη ευκαιρία».

«Σας υπέβαλα την επίκαιρη ερώτηση για εύνοια στους εγκληματίες του λευκού κολάρου στις 12/11, πριν ψηφίσετε τους Ποινικούς Κώδικες, ώστε να σας δώσω την ευκαιρία να το πάρετε πίσω. Ούτε που απαντήσατε και το ψηφίσατε. Αν δεν είχε αναδείξει το θέμα το δημοσίευμα των Financial Times είμαι σίγουρος ότι πάλι δεν θα ερχόσασταν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΝΔ είναι ότι 4 μήνες μετά τις εκλογές σπεύδετε να κερδίσετε το χαμένο έδαφος και να προστατεύσετε όσους δεν είχαν την προστασία σας όσο δεν ήσασταν στα κυβερνητικά έδρανα.Οφείλετε εξηγήσεις στον ελληνικό λαό γιατί η κυβέρνησή σας νομοθετεί με τρόπο που αποδυναμώνει τον αγώνα κατά των εγκληματιών και καθιστά τη χώρα διεθνή περίγελο. Σηκώσατε μεγάλο κουρνιαχτό για την μεταρρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ για τους Ποινικούς Κώδικες. Για πρώτη φορά μια μεταρρύθμιση έγινε όπως έπρεπε, με διαβούλευση κλπ,  και παρήχθη αποτέλεσμα»  είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό ότι σκοπός του ήταν να ξεπαγώσει τους λογαριασμούς οικονομικών εγκληματιών και να κάνει δώρο την ποινική ασυλία στους τραπεζίτες.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνοντας τον λόγο και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε: «Ξεκινήσατε με ύβρεις και χαρακτηρισμούς και είναι ξεκάθαρο ότι δεν θέλετε να συζητήσετε νηφάλια. Θέλετε για άλλη μια φορά να πέσουμε σε μια παγίδα έντασης και χαρακτηρισμών. Εγώ δεν θα σε ακολουθήσω έχω μια χώρα να κυβερνήσω και έναν λαό να ενημερώσω».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «θεσμικά αδιάβαστο» όσον αφορά στο περιεχόμενο της ερώτησής του. Μάλιστα σχολιάζοντας το ποσοστό των ερωτήσεων που είχε απαντήσει ως πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας είπε ότι ήταν 3,5% και μάλιστα σχολίασε: «Κάτι σας θυμίζει αυτό το ποσοστό και μάλλον σας καταδιώκει…».

Απαντώντας στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για επιεική στάση απέναντι στη διαφθορά είπε: «Το 2012 η Ελλάδα ήταν 94 στη λίστα της Διεθνούς Διαφάνειας, το 2018 ήταν στην 64η. Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ.Η ΕΕ στην 4η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας και ο Οργανισμός κατά της Διαφθοράς, σας εγκαλούσαν ότι μετατρέψατε την δωροδοκία από κακούργημα σε απλό πλημμέλημα. Αυτά διορθώνουμε με τους Ποινικούς Κώδικες. Η διάκριση που κάνατε στο νόμο περί ευθύνης υπουργών, για αδικήματα κατά την άσκηση ή μη των καθηκόντων, να μας εξηγήσετε πως δεν καταλύει κάθε έννοια κράτους δικαίου».

Απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός σημείωσε: «To 2012 η Ελλάδα βρισκόταν στην 94η θέση της διεθνούς διαφάνειας. Το 2015 βρέθηκε στην 58η θέση για να ξανακυλήσει το 2018 στην 67η θέση. Αυτά είναι έργα και ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

«Είναι πολύ υποκριτικό κ. Τσίπρα να αναμασάτε αυτή την καραμέλα περί «λευκών κολάρων» μας τους είπατε και «μπαχαλάκηδες». Εμείς δεν θέλουμε «ούτε μπαχαλάκηδες λευκών κολάρων» ούτε και «μπαχαλάκηδες» στα πανεπιστήμια. Ο νόμος σε αυτή τη χώρα θα εφαρμόζετε για όλους. Είτε είναι δυνατοί, είτε είναι αδύνατοι», συνέχισε.

«Στην τέταρτη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αυτή που δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες, και ο ευρωπαϊκός οργανισμός κατά της διαφθοράς και η Greco σας εγκαλούν και σας εγκαλούσαν ότι μετατρέψατε τη δωροδοκία σε απλό πλημμέλημα από βαρύ κακούργημα. Δεν τα γνωρίζατε αυτά; Μήπως έγιναν ερήμην σας; Αυτά διορθώνουμε με τους ποινικούς κώδικες. Τα διορθώνουμε κατόπιν εισήγησης της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής. Προσέχετε τα λόγια σας όταν μιλάτε για «λευκά κολάρα», μπορεί ενίοτε να είναι λερωμένα και να μην φορούν γραβάτα».Στη συνέχεια κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «μετατρέψατε την δωροδοκία από βαρύ κακούργημα σε πλημμέλημα».

Αναφερόμενος στα όσα νομοθέτησε η κυβέρνηση για τα τραπεζικά στελέχη ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως Οι τράπεζες δρουν στον χώρο της ιδιωτικής οικονομίας. Κάθε παράβαση που διαπράττεται από στελέχη των τραπεζών ζημιώνει πρωτίστως τις ίδιες.  Η διάταξη να παρεμβαίνει εισαγγελέας, λειτούργησε σε βάρος των πολιτών, οδήγησε σε ακινησία – Τώρα μπορούν να το κάνουν οι διοικήσεις».

«Προβλέψαμε ότι η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 18 μήνες, γιατί αυτό είναι το ανώτατο συνταγματικό όριο», σημείωσε έπειτα και πρόσθεσε πως «αυτό αποτελούσε σύσταση του ΟΟΣΑ».

«Από ψεύτης έγινα αδιάβαστος. Κάτι είναι και αυτό. Από το να είναι κανείς ψεύτης και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση καλύτερα να είναι αδιάβαστος» σχολίασε στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας. Αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης για τον αριθμό των ερωτήσεων που ο Αλέξης Τσίπρα απάντησε ως πρωθυπουργός, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Πράγματι υποβλήθηκαν 319 ερωτήσεις, αλλά ερωτήσεις από αρχηγούς κομμάτων υποβλήθηκαν μόνο 15 τα 4,5 χρόνια που ήμουν πρωθυπουργός. Απάντησα στις 8. Πάνω από 60%. Και βεβαίως απάντησα σε όλες τις ερωτήσεις που μου θέσατε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με  τη μόνη διαφορά ότι είχατε μία μονομανία. Τρεις φορές μου κάνατε ερώτηση για τα ζητήματα του νόμου και της τάξης. Μόνο που απ’ ό,τι βλέπω σήμερα έχετε άλλα μέτρα και σταθμά για το νόμο και την τάξη. Διότι εμείς είμαστε με το νόμο και την τάξη και στους μπαχαλάκηδες με τη μολότοφ αλλά και στους μπαχαλάκηδες του οικονομικού εγκλήματος που εσείς αθωώνετε».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ