Μεϊμαράκης: Το πακέτο της Κομισιόν είναι ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ - Karfitsa.gr
Πολιτική

Μεϊμαράκης: Το πακέτο της Κομισιόν είναι ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας στο MEGA αναφέρθηκε στο πακέτο της Κομισιόν, λέγοντας: Έχουμε ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ.

Έτσι χαρακτήρισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης το πακέτο 750 δισ. που προτείνει η Κομισιόν.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα υποστήριξε ότι η χώρα έχει ανακτήσει το κύρος της και είναι πλέον πρωτοπόρα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει ευτυχής κατάληξη ολόκληρου του προγράμματος.

Συγκεκριμένα, εξήγησε «Η Ελλάδα για πρώτη φορά διεκδίκησε, με ουσιαστικό τρόπο, την αμοιβαιοποίηση του χρέους» και πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα είναι ευέλικτο και στοχευμένο.

Σημείωσε πως τα χρήματα θα δοθούν σε επιχορηγήσεις και οι όροι δεν είναι μνημονιακοί

«Έχουμε ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ. Τα χρήματα θα δοθούν σε επιχορηγήσεις που δεν αφορούν το χρέος και σε δανεισμό με χαμηλό επιτόκιο. Οι όροι δεν είναι μνημονιακοί, αλλά πρόκειται για μια εποπτεία που γίνεται κάθε έξι μήνες από την ευρωπαϊκή επιτροπή σε κάθε χώρα», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στους τρεις βασικούς πυλώνες του προγράμματος που αφορούν στην πράσινη ανάπτυξη και τον ψηφιακό ανασχηματισμό, τα αγροτικά και τον τουρισμό, αλλά και την πολιτική προστασία, την υγεία και την έρευνα.

Τι είπε για ενδεχόμενες εκλογές

Τέλος, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση διαθέτει νομιμοποίηση ενώ υπογράμμισε τη μεγάλη αποδοχή των μέτρων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. «Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απέδειξε τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα που έχει η φιλοσοφία μας», πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης και κατέληξε: «Έχουμε κοινωνικό φιλελευθερισμό, κοινωνική ευαισθησία και ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ