Με άρωμα αυτοδιοικητικών εκλογών η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με Σπίρτζη και Φάμελλο (ΦΩΤΟ) - Karfitsa.gr
Slider Πολιτική

Με άρωμα αυτοδιοικητικών εκλογών η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με Σπίρτζη και Φάμελλο (ΦΩΤΟ)

Του Θοδωρή Δαφέρμου ([email protected])

Μια άκρα ενδιαφέρουσα συζήτηση με έντονο το προεκλογικό άρωμα στην αυτοδιοίκηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την  ημερίδα με θέμα «Δημόσιος χώρος, δημόσιες επενδύσεις και ο ρόλος τους στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης» που διοργανώνουν σήμερα οι Νομαρχιακές Επιτροπές Α΄και Β΄Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών που έλαβαν το λόγο ο υπουργός Υποδομώ και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και ο θεσσαλονικιός ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος.

Κατά την ομιλία του ο κ. Σπιρτζης ζήτησε από τους θεσσαλονικείς να δείξουν κατανόηση στις καθυστερήσεις των δρομολογίων του ΟΑΣΘ  ενώ επέρριψε ευθύνες στις προηγούμενες διοικήσεις του οργανισμού για την κατάσταση στην οποία παρελήφθη από τη σημερινή διοίκηση.

Ακόμη, ο υπουργός αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που παραδόθηκαν πριν λίγες μέρες και αφορούν την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όπως   η Εγνατία Οδό, τα σιδηροδρομικά έργα αλλά και το αεροδρόμιο Μακεδονία, «Μας έκαναν μπούλινγκ, αλλά δεν είδα κανέναν απ’τους φορείς να ζητάει συγγνώμη για όσα έλεγε πριν δύο μήνες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στους στόχους της κυβέρνησης για τη Θεσσαλονίκη υπογραμμίζοντας ότι  «θέλουμε η Θεσσαλονίκη να σταματήσει να είναι ένα μητροπολιτικό κέντρο «της μιζέριας» και του παρακράτους. Δεν γίνεται να είναι παρατημένη η σιδηροδρομική σύνδεση Αθήνας- Θεσσαλονίκης. Από το φθινόπωρο θα αλλάξει το τοπίο με αυτές τις συνδέσεις».

Τέλος, ο κ. Σπίρτζης έκανε ιδιαίτερη αναφορά  στη δημιουργία του Μουσείου Ολοκαυτώματος, λέγοντας πως η Θεσσαλονίκη πρέπει να τιμήσει τις ρίζες της. Μιλώντας για το μετρό της Θεσσαλονίκης, το οποίο χαρακτήρισε «εμβληματικό έργο», ο ίδιος είπε πως μέσα στην άνοιξη θα ανοίξουν κάποιοι από τους σταθμούς, ενώ επανέλαβε πως μέσα στους επόμενους μήνες θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τις επεκτάσεις προς τη δυτική Θεσσαλονίκη.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος  μίλησε για την παντελή απουσία προγράμματος δημόσιων επενδύσεων τα προηγούμενα χρόνια στη Θεσσαλονίκη ενώ ειδική αναφορά έκανε και στην έλλειχη διαχείρισης χώρων.

Παράλληλα, ο υπουργός σημείωσε ότι «η ανάπτυξη απαιτεί δημόσιες πρωτοβουλίες» και επανέλαβε ότι «οι δημόσιες επενδύσεις λειτουργούν πολλαπλασιαστικά στις τοπικές κοινωνίες.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων έδωσαν το παρών ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, η προϊσταμένη του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη Κατερίνα Νοτοπούλου, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς, επικεφαλή των φορέων της πόλης δήμαρχοι και δεκάδες τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάστε

Polls

Ποιον θα ψηφίζατε για δήμαρχο στον δήμο Δέλτα;

Loading ... Loading ...

 

 


 

 

 

 

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ