, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Με ασφαλτόστρωση των οδών Οδυσσέως και Ούλοφ Πάλμε συνεχίζονται τα έργα οδοποιίας στις Συκιές

Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς τα έργα οδοποιίας στις Συκιές, από τον δήμο Νεάπολης – Συκεών.

Μετά τη… στάση των συνεργείων στην οδό Ελπίδος, η οποία ανακατασκευάστηκε πλήρως και ασφαλτοστρώθηκε με αντιολισθηρό ασφαλτοτάπητα, σήμερα ήταν η σειρά των οδών Οδυσσέως και Ούλοφ Πάλμε να … φιλοξενήσουν τα ειδικά συνεργεία της αναδόχου κατασκευάστριας εταιρίας. Από το πρωί έως και νωρίς το απόγευμα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες απομάκρυνσης του παλιού και φθαρμένου ασφαλτοτάπητα από τις δύο οδούς, για να ακολουθήσει αύριο, Πέμπτη 22 Μαΐου 2019, η ασφαλτόστρωση ειδικού ασφαλτοτάπητα κυκλοφορίας.
Ταυτόχρονα, όμως, εξελίσσονται και εργασίες αντικατάστασης των ηλεκτροφωτισμού με την τοποθέτηση νέων φωτιστικών σύγχρονης τεχνολογίας LED. Μετά τη δημιουργία των υποδομών το προηγούμενο διάστημα, σήμερα τοποθετήθηκαν οι νέοι στύλοι των φωτιστικών στην οδό στρ. Ν.Σαράφη, ενώ το ίδιο συνέβη χθες και προχθές στην οδό Μιχ. Καραολή.
Οι εργασίες αυτές εντάσσονται στη μεγάλη εργολαβία της οδοποιίας της Δ.Ε. Συκεών, συνολικού προϋπολογισμού 3.950.000 ευρώ, που καλύπτεται από το δημοτικό ταμείο. Αυτή προβλέπει πλήρη ανακατασκευή, ασφαλτόστρωση διπλής στρώσης νέου αντιολισθηρού τάπητα και αναπλάσεις σε 29 οδούς, όπως επίσης και συντήρηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε 32 οδούς με την αντικατάσταση του υπάρχοντος φωτισμού με φωτιστικά σύγχρονης τεχνολογίας LED για την εξοικονόμηση οικονομικών και ενεργειακών πόρων. Ήδη, το προηγούμενο διάστημα έχουν ανακατασκευασθεί και ασφαλτοστρωθεί έντεκα οδοί, που είναι οι Ελπίδος, Μ.Μερκούρη, Ρ. Φεραίου, Γ.Γεννηματά, Αγ. Δημητρίου, Μακεδονομάχων, Αμαλιάδος, Καυκάσου, Θερμοπυλών, Τυρνάβου και Σοφοκλέους, για να προγραμματίζονται οι επόμενες παρεμβάσεις.
«Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα…»
Ο σχεδιασμός, που βρίσκεται σε υλοποίηση, περιλαμβάνει εργασίες επίσης στις οδούς Ελ. Βενιζέλου, Αλ. Παπαναστασίου, Ναυαρίνου, Στρ. Ι. Σαράφη, Θουκυδίδου, Ζαρίφη, 28ης Οκτωβρίου, Αράχωβας, Βαμβακά, Δελφών, Ναυπλίου, Νικομήδειας, 26ης Οκτωβρίου, Σουρμένων, Ολ. Πάλμε, Ιερολοχιτών, Δραγατσανίου, Φιλ. Εταιρείας, Δημητρίου & Ανδρέου, τμήμα της Επταπυργίου.
Να σημειωθεί ότι η μεγάλη αυτή εργολαβία της οδοποιΐας στη Δ.Ε. Συκεών, για την ενίσχυση της ασφάλειας πεζών και οχημάτων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, ξεκίνησε το 2015 με την εκπόνηση της μελέτης και τον Αύγουστο του 2016 εγκρίθηκε η μελέτη του έργου από το Δημοτικό Συμβούλιο, για να ακολουθήσει ο διαγωνισμός και η δημοπράτησή του στα τέλη του ίδιου έτους.
Όπως τονίζει ο δήμος Νεάπολης Συκεών η «συνέχεια, όμως, επιφύλασσε απρόβλεπτη περιπέτεια με τις αλλαγές στη νομοθεσία και τις διαδοχικές προσφυγές και ενστάσεις των κατασκευαστικών εταιριών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, με αποτέλεσμα να χαθεί κρίσιμος χρόνος και το έργο να γνωρίσει μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη και ολοκλήρωσή του. Τελευταίος σταθμός της περιπέτειας αυτής ήταν η Πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου του κράτους για την έγκριση της υπογραφής της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρία, που έγινε στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου».
Στις εργασίες ανακατασκευής της οδού Οδυσσέως βρέθηκε σήμερα ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του Γιάννη Πασιαλή, Θανάση Καλτσίκα, Τηλέμαχο Πατηνέα, Θεόφιλο Κωνσταντινίδη, Κώστα Σπυριδάκη και Ειρήνη Αυγερινού, ενώ παρών ήταν και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θοδωρής Κυζιρίδης.
«Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη παρέμβαση στο οδικό δίκτυο της Δ.Ε. Συκεών που η ολοκλήρωσή της θα ενισχύσει την ασφάλεια στην κίνηση οχημάτων και πεζών και θα διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος έγινε αντικείμενο θερμών εκδηλώσεων ικανοποίησης από τους κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής για την εξέλιξη του έργου. Όπως τόνισε, «η διοίκηση του δήμου είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της απέναντι στην κοινωνία και υλοποιεί το τεχνικό πρόγραμμα κατά γράμμα, χωρίς να πτοείται από διάφορα εμπόδια που προβάλλονται». «Εμείς συνεχίζουμε με έργα να υπηρετούμε τον τόπο μας και όχι με λόγια. Είμαστε παρόντες στον αγώνα και στη δράση όλες τις μέρες του χρόνου και όλα αυτά τα χρόνια, αγνοώντας τη μαύρη προπαγάνδα που κάποιοι χρησιμοποιούν για να απαξιώσουν το μεγάλο έργο που συντελείται, και έτσι θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα», ήταν το μήνυμα που έστειλε στους περιοίκους.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.