Με «μελανά χρώματα» περιέγραψε την κατάσταση στην ΕΡΤ ο Κωνσταντίνος Ζούλας - Karfitsa.gr
Media Επικαιρότητα Πολιτική

Με «μελανά χρώματα» περιέγραψε την κατάσταση στην ΕΡΤ ο Κωνσταντίνος Ζούλας

Την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα οικονομικά της ΕΡΤ τόνισε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Κωνσταντίνος Ζούλας κατά την παρουσίαση της νέας διοίκησης της εταιρείας στα μέλη της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο προτεινόμενος από την κυβέρνηση για τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ εξήγησε πως «η ΕΡΤ σήμερα δεν έχει πόρους. Για να το πω απλά, τα ταμεία της είναι άδεια για να δημιουργήσει νέο πρόγραμμα, λόγω της επιλογής της προηγούμενης κυβέρνησης να διαθέσει δεκάδες εκατομμύρια για αγώνες ποδοσφαίρου πρώτης και δεύτερης κατηγορίας».

Ακόμα, ο κ. Ζούλας τόνισε την ανάγκη ανανέωση του προσωπικού χωρίς απολύσεις εξηγώντας πως «Από τους 2.200 μόνιμους εργαζόμενους μόνο οι 170 είναι κάτω των 40 ετών. Απαιτείται ανανέωση προσωπικού χωρίς απολύσεις».

Ο ίδιος σπεύδοντας να απαντήσει προκαταβολικά στο πώς είναι δυνατόν να γίνει αμερόληπτη η ΕΡΤ με πρόεδρο δημοσιογράφο που έως πρόσφατα είχε την ευθύνη του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού είπε «Δεν θα διακινδύνευα την επαγγελματική μου πορεία αν δεν είχα την ρητή εντολή του πρωθυπουργού, η ΕΡΤ να γίνει πραγματικά δημόσιο και ακηδεμόνευτο ΜΜΕ σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και να επιτελέσει το συνταγματικό της καθήκον».

Ο κ. Ζούλας υπογράμμισε ότι το έργο είναι εξαιρετικά δύσκολο σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «Ελάχιστοι φίλοι και γνωστοί μου είπαν συγχαρητήρια. Οι περισσότεροι μου είπαν καλό κουράγιο και ορισμένοι συλλυπητήρια. Όχι άδικα. Η ΕΡΤ βρίσκεται στην καμπή της. Παραβίασε βάναυσα τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας» και πρόσθεσε σε άλλο σημείο «Εντολή του πρωθυπουργού είναι και το αυτονόητο στοίχημα και το όραμα που έχουμε όλοι μας. Να γίνει η ΕΡΤ σύγχρονος ανεξάρτητος φορέας παρέχοντας ανεξάρτητη ενημέρωση και υψηλής ποιότητας προϊόντα. Στόχος σε λίγους μήνες από τώρα όταν συμβαίνει ένα κορυφαίο γεγονός να είναι αυτονόητη επιλογή των πολιτών να γυρίζουν τους δείκτες στην ΕΡΤ».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ