Με ποιο δυνατό «χαρτί» γυρνά από το ραντεβού της Κορσικής ο Μητσοτάκης - Karfitsa.gr
Πολιτική

Με ποιο δυνατό «χαρτί» γυρνά από το ραντεβού της Κορσικής ο Μητσοτάκης

Ικανοποίηση επικρατεί στην κυβέρνηση για το τετ-α-τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εμανουέλ Μακρόν, αλλά για την διακήρυξη των MED7 αφού πήραν θέση και χώρες που προσπαθούσαν να κρατήσουν ίσες αποστάσεις.

Όπως φάνηκε από το κείμενο της διακήρυξης των MED7, η πεποίθηση ότι η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να αποφασίσει συγκεκριμένες κυρώσεις σε βάρος της Άγκυρας πλέον έχει εδραιωθεί ανάμεσα στους εταίρους και δεν αποτελεί απλώς ένα αίτημα της ελληνικής πλευράς.

Ακόμη και χώρες όπως η Μάλτα, η Ιταλία και η Ισπανία – οι οποίες αρχικά είχαν επιχειρήσει να κρατήσουν ίσες αποστάσεις είτε λόγω του μεταναστευτικού είτε λόγω των οικονομικών συμφερόντων που τις συνδέουν με την Τουρκία – προσυπέγραψαν τη διακήρυξη, η οποία καταδικάζει την τουρκική παραβατικότητα και τις απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, ενώ οι ενέργειες της Άγκυρας στη ΝΑ Μεσόγειο χαρακτηρίζονται ξεκάθαρα ως «μονομερείς».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Εμανουέλ Μακρόν, συμφώνησαν απόλυτα στο πως πρέπει να κινηθεί η Ευρώπη απέναντι στην Άγκυρα, με τους δύο ηγέτες να ξεκαθαρίζουν πως διάλογος θα μπορέσει να γίνει μόνο αν σταματήσουν οι προκλήσεις από πλευράς Τουρκίας, σε διαφορετική περίπτωση θα ακολουθήσει ο δρόμος των κυρώσεων. Μάλιστα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει αναφορά με περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα όσα συζητήθηκαν στην Κορσική, από την ομιλία του στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο.

Πηγή : paraskhnio.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ