«Με τις παθογένειες του παρελθόντος το νέο Πρωτάθλημα της Super League» - Karfitsa.gr
Αθλητισμός Άρθρα

«Με τις παθογένειες του παρελθόντος το νέο Πρωτάθλημα της Super League»

Γράφει ο Βασίλης Μάστορας

Ένα νέο Πρωτάθλημα της Super League αρχίζει σήμερα. Τι περιμένει η κοινωνία του ποδοσφαίρου από τη φετινή διοργάνωση; Να είναι ένα Πρωτάθλημα που θα έχει ανταγωνισμό, περισσότερες δίκαιες αποφάσεις και οι αγώνες να κερδίζονται μέσα στο γήπεδο και όχι στα χαρτιά, όπως έγινε πέρυσι.

Αν γίνει ένα γκάλοπ έχω την άποψη ότι θα κυριαρχήσει η απαισιοδοξία του κόσμου για ένα Πρωτάθλημα γεμάτο ισονομία και καλή ποιότητα ποδοσφαίρου. Και η άποψη αυτή διαμορφώνεται με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν μηνύματα που να πείθουν ότι κάτι αλλάζει. Οι πίνακες της ΚΕΔ εξακολουθούν να φιλοξενούν διαιτητές όπως ο Κομίνης, που ήταν η πέτρα του σκανδάλου του περσινού Πρωταθλήματος, ο πειθαρχικός κώδικας εξακολουθεί να δίνει το δικαίωμα στους δικαστές να ερμηνεύουν τους νόμους κατά τη δική τους άποψη και οι παράγοντες δεν δείχνουν τη διάθεση να βάλουν τα πιστόλια στη θήκη ώστε να επικρατήσει ηρεμία. Με αυτά τα δεδομένα η πρώτη σέντρα της Super League θα γίνει μέσα σ’ ένα περιβάλλον το οποίο κουβαλάει τις παθογένειες των προηγούμενων χρόνων. Οπότε ό,τι καλό μπορεί ναι γίνει μέσα στο γήπεδο θα το αμαυρώσουν πάλι οι διαμαρτυρίες, οι γκρίνιες και η αμφισβήτηση.

Σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον όσο καλό κι αν είναι το θέαμα θα χάνει τη λάμψη του γιατί αλλάζει η ατζέντα της συζήτησης των φιλάθλων.

Μπορεί να αλλάξει κάτι ώστε να μιλάμε μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου μόνο για ποδόσφαιρο; Αν και δύσκολο πάντα υπάρχει η ελπίδα ότι θα πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης, θα μειωθεί η καχυποψία και οι πειθαρχικές επιτροπές θα παίρνουν αποφάσεις οι οποίες θα είναι δίκαιες.

Αν συμβούν όλα αυτά, τότε μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι θα δούμε ένα ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα που θα μαγνητίσει τον κόσμο και θα απογειώσει το ενδιαφέρον.

Μία τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει μία βαθιά ανάσα για ένα Πρωτάθλημα το οποίο εδώ και χρόνια βρίσκεται στην εντατική.

 

 

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ