, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Με χρήματα του δήμου Σερρών θα δημιουργηθούν δύο ΜΕΘ COVID στο νοσοκομείο

Το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών θα στηρίξει ο δήμος Σερρών με τα χρήματα που θα δαπανούσε για την «Πολιτεία των Ευχών» που για φέτος ακυρώθηκε.Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Χρυσάφης, τα χρήματα που θα δίνονταν για τις δράσεις της «Πολιτείας των Ευχών» θα διατεθούν για την δημιουργία δύο Μονάδων Εντατικής Θεραπείας covid στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.
«Ως δημοτική αρχή αποφασίζουμε και θα φέρουμε σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο αντί άλλων δράσεων φέτος τα χρήματα που ήταν για την Πολιτεία των Ευχών να διατεθούν για την δημιουργία δύο πλήρων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας covid στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών και επιπρόσθετα και κρεβάτια, αναπνευστήρες, σύστημα μόνιτορ και επιπλέον τριών μόνιτορ εντατικής και ενός κρεβατιού εντατικής», ανέφερε ο κύριος Χρυσάφης όπως αναμεταδίδει το infonews24.gr.
Επιπλέον, ο δήμαρχος τόνισε ότι θα αγοραστούν και 1.000 προστατευτικές στολές για τους ήρωες και πολεμιστές της πρώτης μάχης.
Ο κ. Χρυσάφης υπογράμμισε ότι τόσο η πόλη των Σερρών όσο και τα χωριά του δήμου θα στολιστούν κανονικά. «Αυτή η δωρεά στο Νοσοκομείο Σερρών δεν σημαίνει ότι η πόλη θα μείνει χωρίς φως και ήχο. Ο πλούσιος και όμορφος στολισμός που υπήρξε και πέρσι, θα υπάρξει και φέτος και στην πόλη αλλά και στα χωριά. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα ανάψει και πάλι όπως “καίει” μέσα μας και η λαχτάρα να βιώσουμε την γιορτή των Χριστουγέννων πιο αισιόδοξα μ ένα εντελώς διαφορετικό στίγμα όπως θα θέλαμε και θα λαχταρούσαμε όλοι να ζήσουμε. Εύχομαι του χρόνου να γιορτάσουμε την Πολιτεία των Ευχών όπως ξέρουμε οι Σερραίοι μαζί με τις οικογένειές μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα».
Από την πλευρά της, η πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ Χρυσάνθη Παλάζη ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνουν δράσεις για τις ευπαθείς ομάδες του δήμου Σερρών προκειμένου, οι άνθρωποι να ανακουφιστούν
Συγκεκριμένα τόνισε: «Εκτός από τη δωρεά στο Νοσοκομείο Σερρών που αποτελεί μια ένδειξη αλληλεγγύης και αναγνώρισης της προσπάθειας που καταβάλλεται απ’ όλα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείο όλο αυτό το διάστημα είναι πάρα πολύ σημαντικό να σας ενημερώσουμε για τις δράσεις που θα γίνουν για τις ευπαθείς ομάδες του δήμου από πλευράς της ΚΕΔΗΣ. Αυτά τα χρήματα που προορίζονταν για την ΚΕΔΗΣ, για την Πολιτεία των Ευχών με πολύ μεγάλη μας χαρά πηγαίνουν φέτος σε πιο σημαντικές ανάγκες».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.