Με Ψαραντώνη το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΜέΡΑ25 - Karfitsa.gr
Παραπολιτικά

Με Ψαραντώνη το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΜέΡΑ25

Τα πρώτα έξι  ονόματα υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας για τις βουλευτικές εκλογές ανακοίνωσε το Μέρα25 του Γιάνη Βαρουφάκη. Το πρόσωπο που ξεχωρίζει είναι αυτό του Ψαραντώνη .

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης, γνωστός Κρητικός μουσικός Ψαραντώνης καταλαμβάνει την τελευταία θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Μέρα25.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το ψηφοδέλτιο επικρατείας σηματοδοτεί τον πολιτικό πολιτισμό κάθε κόμματος. Σήμερα, ανακοινώνουμε έξι από τα δώδεκα πρόσωπα που θα κοσμήσουν το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΜέΡΑ25.

Στην πρώτη θέση ένας άνθρωπος που προσωποποιεί τον πολιτισμό τόσο της σύγχρονης Ελλάδας όσο και της αγνής, ανθρωπιστικής, αγωνιστικής Αριστεράς. Την Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πέπη Ρηγοπούλου.

Από τον χώρο της μουσικής και του τραγουδιού την Νένα Βενετσάνου.

Τον κορυφαίο θεατρικό μας συγγραφέα και σκηνοθέτη Γιώργο Μανιώτη, ο οποίος στήριξε το ΜέΡΑ25 από την πρώτη μέρα και του οποίου το συνολικό έργο αποτελεί καυστικό χρονικό της σύγχρονης Ελλάδας

Τον δημοσιογράφο και θιασώτη του αυθεντικού φιλελευθερισμού Τάκη Μίχα, ο οποίος από τις Άνδεις της Λατινικής Αμερικής μας στέλνει το μήνυμα: «Adelante Compañeros! Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα πέρα από τις αλυσίδες της Χρεοδουλοπαροικίας!»

Μια γυναίκα που έδωσε, μαζί με άλλες, πολλές γυναίκες, αγώνα αξιοπρέπειας, αγώνα ανένδοτο, στο πεζοδρόμιο έξω από το Υπ. Οικονομικών, αλλά και στα δικαστήρια, ξεμπροστιάζοντας την αναλγησία της τρόικας εξωτερικού και εσωτερικού. Την Λίτσα Αλεξάκη.

Στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας με δέος ανακοινώνουμε το όνομα ενός ανθρώπου διαχρονικού, ενός Ανωγειανού λυράρη του οποίου η μουσική σύνορα δεν γνωρίζει. Του αγωνιστή που, ανεβαίνοντας στην σκηνή, σείει την οικουμένη. Τον θρυλικό Ψαραντώνη Ξυλούρη.

Τα υπόλοιπα έξι ονόματα που συμπληρώνουν το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΜέΡΑ25 θα ανακοινωθούν σύντομα, μαζί με τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών ανά εκλογική περιφέρεια.

Για σήμερα, δύο επί πλέον ονόματα που θα ριχτούν στην εκλογή μάχη ζητώντας τον σταυρό των Αθηναίων πολιτών:

Κρίττων Αρσένης – Ο βραβευμένος περιβαλλοντολόγος και ακτιβιστής της κοινωνικής οικολογίας, με γόνιμη προϋπηρεσία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου ήταν ευρωβουλευτής την περίοδο 2009-2014, θα ζητήσει την ψήφο των πολιτών των Δυτικών Προαστίων (Β2 εκλογικής περιφέρεια) της Αθήνας

Στάθης Σταυρόπουλος– Ο γνωστός και αγαπημένος μας ΣΤΑΘΗΣ, ο σκιτσογράφος και δημοσιογράφος με αγώνες δεκαετιών, θα ζητήσει την ψήφο των πολιτών της Α’ Αθηνών».

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ