Μητρώο στελεχών: Η ανανέωση, συνθήκη κυριαρχίας της ΝΔ - Karfitsa.gr
Slider Πολιτική

Μητρώο στελεχών: Η ανανέωση, συνθήκη κυριαρχίας της ΝΔ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Του Γιώργου Ευγενίδη

«Ο ιστορικός μας ρόλος μας καλεί να αλλάξουμε. Δεν είναι επιλογή, είναι μονόδρομος». Σε αυτήν τη φράση συνοψίζεται, λίγο έως πολύ, η φιλοσοφία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος, από το βήμα της εκδήλωσης για τα 44α γενέθλια της ΝΔ, περιέγραψε ουσιαστικά τα διακυβεύματα, αλλά και τη στρατηγική της παράταξης στον δρόμο προς τις κάλπες, ώστε να επιτύχει τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία.

Φορείς της ανανέωσης σε ένα κόμμα είναι και τα νέα πρόσωπα. Επί παραδείγματι, ο κ. Μητσοτάκης επιμένει στο πρότζεκτ του Μητρώου Στελεχών ως κοιτίδα παραγωγής νέων προσώπων και αυτός είναι και ο λόγος που τα περίπου 150 στελέχη που έχουν προκύψει μέσα από τις διαδικασίες αξιολόγησης έλαβαν πρόσκληση για την εκδήλωση της Πέμπτης στο Μουσείο Μπενάκη. Είναι, δε, σαφές ότι θα υπάρχουν και αρκετά νέα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν κομματική θέση στη νέα Πολιτική Επιτροπή, η οποία θα αναδειχθεί στα μέσα Δεκεμβρίου από το συνέδριο του κόμματος που θα γίνει στις 14 και 15 του μήνα και είναι, επί της ουσίας, το επόμενο σημαντικό κομματικό ορόσημο.

Προσκλητήριο επανασυσπείρωσης

Στην αίθουσα του Μουσείου Μπενάκη, την Πέμπτη, υπήρχε ένα ενδιαφέρον κράμα: Αφενός, τα νεότερα στελέχη του κόμματος, αφετέρου ιστορικά στελέχη της ΝΔ, πρώηνυπουργοί και βουλευτές, αλλά και «εργάτες» του κόμματος, όπως για παράδειγμα τα μέλη του think tank«- Σύνδεσμος ’74».

Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, πέραν της αναφοράς στα ιστορικά στελέχη της ΝΔ που είναι ακόμα εντός του κομματικού οργανισμού, έστω και σε δεύτερο ρόλο πλέον, γνωρίζει ότι η επίτευξη του στόχου της πολιτικής κυριαρχίας περνά μέσα και από ένα ακόμα εγχείρημα: την επανασυσπείρωση πολιτών που στο παρελθόν ψήφιζαντακτικά ή και αραιά τη ΝΔ και τα προηγούμενα, κυρίως τα μνημονιακά, χρόνια απομακρύνθηκαν από το κόμμα.

To νέο σήμα της Νέας Δημοκρατίας

Το νέο σήμα της ΝΔ παρουσιάστηκε κατά την ομιλία του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή τα 44 χρόνια από την ίδρυση της παράταξης. Το νέο λογότυπο έχει σχεδιαστεί από εθελοντή, ο οποίος δούλεψε πάνω στην ιδέα του να αλλάζει ανάλογα με την περίσταση. Για τον λόγο αυτόν δεν θα έχει περίγραμμα. Ο βασικός συμβολισμός πίσω από σήμα είναι ότι η ΝΔ είναι ένα ανοιχτό κόμμα. Γι’ αυτό θα μπορεί να αλλάζει χρώματα, να επικαιροποιείται και να συμβολίζει την ανάλογη προσαρμογή.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ