Μητσοτάκης από Εύβοια: Θα αρχίσει σύντομα το έργο της καταγραφής των ζημιών (VIDEO) - Karfitsa.gr
Slider Επικαιρότητα Πολιτική

Μητσοτάκης από Εύβοια: Θα αρχίσει σύντομα το έργο της καταγραφής των ζημιών (VIDEO)

Στο κινητό Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, «Όλυμπος» στην Εύβοια βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την κατάσταση από τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ο Πρωθυπουργός σε δηλώσεις του σημείωσε ότι θα αρχίσει πολύ σύντομα το δύσκολο έργο της καταγραφής των ζημιών, ώστε να κινηθεί η διαδικασία για να αποζημιωθούν οι αγρότες από τις καταστροφές. «Έχω ζητήσει να υπάρξει άμεση αποτύπωση της κατάστασης και να κινηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες» τόνισε. Παράλληλα ευχαρίστησε το προσωπικό της πυροσβεστικής και των άλλων σωμάτων, όπως και τους εθελοντές, που δίνουν τη μάχη με τις φλόγες.

Επανέλαβε ότι πρώτο μέλημα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και μετά η προστασία των περιουσιών, ενώ θύμισε ότι η αντιπυρική περίοδος δεν έχει ακόμη τελειώσει.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε ταυτόχρονα σε εγρήγορση, σημειώνοντας πως «οφείλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι». «Η Πολιτική Προστασία είναι μεγάλο στοίχημα», σημείωσε ο Πρωθυπουργός, διευκρινίζοντας ότι το επόμενο διάστημα «θα κάνουμε δραστικές παρεμβάσεις στον τρόπο που λειτουργεί η Πολιτική Προστασία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Ευρωπαίο Επίτροπο, αρμόδιο για την Πολιτική Προστασία Χρήστο Στυλιανίδη, ενώ αμέσως μετά συναντήθηκε με τον υπουργό εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ