Μητσοτάκης: Εικονικό το τέλος των μνημονίων - Οι στόχοι δεν επιτεύχθηκαν, οι υποχρεώσεις παραμένουν - Karfitsa.gr
Slider Πολιτική

Μητσοτάκης: Εικονικό το τέλος των μνημονίων – Οι στόχοι δεν επιτεύχθηκαν, οι υποχρεώσεις παραμένουν

Ρεπορτάζ του Γιάννη Νάκου

Με …αέρα πρωθυπουργού προσγειώθηκε στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πραγματοποίησε σειρά επαφών ενόψει της παρουσίας του στην 83Η Διεθνή Έκθεση  με σημαντικότερη εκείνη που έλαβε χώρα σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης με τους επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς της Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην κατάσταση της οικονομίας και την «περιβόητη» έξοδο από τα μνημόνια τονίζοντας,  ότι «το τέλος των μνημονίων είναι εικονικό καθώς αφενός οι στόχοι δεν επιτεύχθηκαν και αφετέρου οι μνημονιακές υποχρεώσεις παραμένουν  στο τραπέζι δεσμεύοντας  τη χώρα.

Στο επίκεντρο και τα εθνικά ζητήματα

Όπως ήταν φυσιολογικό ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε ιδιαίτερη σημασία και στα εθνικά θέματα και ιδιαίτερα στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων υπογραμμίζοντας ότι «οι πραγματικοί πατριώτες δεν είναι εθνικιστές και οι ακραίοι εθνικιστές δεν είναι πατριώτες», προσθέτοντας πως «είναι προσβλητικό για τον λαό της Μακεδονίας, αν δεν συμφωνεί να χαρακτηρίζεται ως εθνικιστής».

 

Η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ

Η βάση της επικοινωνιακής στρατηγικής στη ΔΕΘ  για την Νέα Δημοκρατία αναμένεται να αποτελέσει μια από τις θεμελιώδης διαφορές μεταξύ Πειραίως και Μαξίμου. Αυτή σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν είναι άλλη από την άρνηση της ΝΔ να «επιδοθεί σε ένα  κρεσέντο παροχολογίας», κάτι το οποίο εκτιμά  πως θα υπάρξει από πλευράς της κυβέρνησης και που αποτελεί μια διαχρονική προσπάθεια λύτρωσης της  από τα φαντάσματα του προγράμματος Θεσσαλονίκης.

«Ελαφρύνσεις και ανάπτυξη»

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο και για μέτρα ανακούφισης όπως  μειώσεις κατά -5% στα μερίσματα, -30% στον ΕΝΦΙΑ, μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 24% στο 13%, και μείωση των εισφορών στην κύρια ασφάλιση από 20% σε 15%. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι κανένα από τα προαναφερόμενα δεν θα υλοποιηθεί εάν δεν συνοδευτεί από αναπτυξιακές πολιτικές ,καθώς μόνο έτσι θα μπορέσει να μειωθεί το κόστος  της απασχόλησης και να ανοίξει ο δρόμος για νέες θέσεις εργασίας.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ