Μητσοτάκης: Θα μειώσω τις ασφαλιστικές εισφορές σε 15% από το 20% - Karfitsa.gr
Slider Πολιτική

Μητσοτάκης: Θα μειώσω τις ασφαλιστικές εισφορές σε 15% από το 20%

Σε τηλεοπτική συνέντευξη του στον Alpha, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την υπόθεση της Σοφίας Ζαχαράκη.
Συγκεκριμένα, είπε ότι είναι πρωτοφανές  να φθάνει περιπολικό έξω από τα γραφεία του κόμματος και να ζητείται η σύλληψή της αναπληρώτριας εκπροσώπου για ένα πολιτικό της σχόλιο.

«Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου αλλά εμείς κρίνουμε την αντίδραση του κ. Βαξεβάνη. Δεν είναι δυνατόν να ποινικοπιοιείται η πολιτική ζωή του τόπου. Υπάρχει η αστική δικαιοσύνη. Όλα τα υπόλοιπα έχουν ως στόχο να φιμωθεί η αντιπολίτευση» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:  ο κ. Βαξεβάνης είναι βραχίονας λάσπης και ταυτισμένος με τον κ. Τσίπρα. Η Νέα Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, δεν φιμώνεται και δεν φοβάται. Θα υπερασπιστώ την οικογένειά μου και τα στελέχη μας».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα καταργήσει τον νόμο Παρασκευόπουλου.

Για τη ΔΕΘ είπε ότι τον κ. Τσίπρα δεν τον ακούει πλέον η ελληνική κοινωνία. Υποστήριξε ότι «και πάλι θα υποσχεθεί διάφορα πράγματα τα οποία όμως δεν θα υλοποιήσει». Για το ασφαλιστικό είπε ότι η ΝΔ θα αλλάξει την ανταποδοτικότητα του συστήματος. Θα δημιουργήσουμε ένα σύστημα με τρεις πυλκώνες: Όποιος δουλεύει περισσότερο θα παίρνει περισσότερα είπε συγκεκριμένα.

Είπε ακόμα ότι χρειάζονται αλλαγές και στο ύψος των εισφορών. «Θέλουμε να μειώσουμε εντός 4ετίας σε 15% από 20% τις κύριες εισφορές» σημείωσε συγκεκριμένα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι χρειάζεται να διαφυλαχθεί η δημοσιονομική σταθερότητα καθώς η Ελλάδα σήμερα δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές. «Είναι τραγική η αποτυχία Τσίπρα και βαριά η προσωπική του ευθύνη» τόνισε.

Οι μειώσεις φόρων που θέλουμε είναι κοστολογημένες είπε ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ και τόνισε την ανάγκη να περιοριστούν οι κρατικές δαπάνες οι οποίες ακόμα και σήμερα μεγαλώνουν.  Δεν θα κάνουμε απολύσεις. Σήμερα γίνονται προσλήψεις εκεί που δεν έχουμε ανάγκη. Πρώτη προτεραιότητα είναι Υγεία, δεύτερη, οι παιδικοί σταθμοί και τρίτη, η Παιδεία είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ερώτηση με ποια πρόσωπα θα κυβερνήσει είπε ότι θα δημιουργήσει ένα μικρό κυβερνητικό σχήμα, χωρίς αναπληρωτές και λίγους υφυπουργούς. «Θέλω να κυβερνήσω με τη γενιά μου και με μικρότερους από εμένα. Πρόσωπα με μεγάλη φθορά εξουσίας δεν θα δείτε. Θα δείτε όμως και πρόσωπα που δεν ανήκουν στον δικό μας πολιτικό χώρο. Θα κάνω αξιοκρατικές επιλογές και δεν έχω να εξαργυρώσω κομματικά γραμμάτια…»

Για το θέμα της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ επανέλαβε ότι με το τηλεγράφημα των WikiLeaks αποδεικνύεται ότι είναι προβληματική η συμφωνία. Δώσαμε αυτό που πάντα ήθελαν και δεν πήραμε τίποτα. Πάνω στον αλυτρωτισμό τους στηρίζεται όλη η προπαγάνδα του Ζάεφ. Εμείς δεν θα την κυρώσουμε αυτήν την συμφωνία είπε.

Τέλος σε ότι αφορά στις αλλαγές για την παιδεία έίπε ότι είναι πρωτοφανής η ανευθυνότητα με την οποία η κυβέρνηση προσεγγίζει θέματα που αφορούν στο μέλλον των παιδιών μας. «Ο κ. Γαβρόγλου με την πρόταση του πλήττει το αδιάβλητο των εξετάσεων. Εάν ένα τμήμα είναι στα αζήτητα ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης του.  Ζητώ και τώρα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο. Η ΝΔ δεν θα αλλάξει το σύστημα εισαγωγής για τουλάχιστον δύο χρόνια μέχρι να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές στο σχολείο. Αυτή η ισοπέδωση προς τα κάτω θα σταματήσει.  Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε ασφάλεια για όλους πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πηγή Protothema.gr
Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ