Μητσοτάκης: Σε 12 μήνες θα έρθω στη ΔΕΘ για να την εγκαινιάσω - Karfitsa.gr
Slider Πολιτική

Μητσοτάκης: Σε 12 μήνες θα έρθω στη ΔΕΘ για να την εγκαινιάσω

«Αξίζουμε καλύτερα από τη σημερινή παρακμή. Μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά.» Με αυτές τις φράσεις ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της 83ης ΔΕΘ, ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματός του για μια διαφορετική πορεία της χώρας. Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι σε 12 μήνες θα έρθει ξανά στη ΔΕΘ, αλλά μια βδομάδα νωρίτερα για να την εγκαινιάσει.

«Ο ιμάντας της κοινωνικής ανόδου πρέπει να ξαναμπεί σε λειτουργία», δήλωσε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης και έκανε λόγο για μια κοινωνία που θα δίνει ευκαιρίες σε όλους, όταν το κόμμα του θα έρθει στην εξουσία. Επίσης, μίλησε για ένα λειτουργικό σύστημα στο δημόσιο και εξήγγειλε το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, καθώς και μια τολμηρή συνταγματική αναθεώρηση. Δεσμεύτηκε ακόμη για μια καλύτερη παιδεία που θα παρέχει τη δυνατότητα σύνδεσης με την αγορά εργασίας. «Μπορούμε να φτιάξουμε μια καλύτερη Ελλάδα», ήταν το μήνυμα του επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια, το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματός του ανέπτυξε ο πρόεδρος της ΝΔ, παρουσιάζοντας μια σειρά συγκεκριμένων θέσεων για μείωση φορολογίας και εισφορών. Ανακοίνωσε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ στο 30% και τη μείωση του φόρου στην εστίαση από 24%, που είναι σήμερα, στο 13%. Με ένα ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα θα δώσει κίνητρα για αύξηση των επενδύσεων, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Η Ελλάδα δεν θα γίνει Αργεντινή και σίγουρα δεν θα γίνει Βενεζουέλα», υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης. Τη δέσμευση ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου η Ελλάδα να μη χρειαστεί άλλο δανειακό πρόγραμμα, ανέλαβε επίσης από το βήμα της 83ης  ΔΕΘ.

Θα καταψηφίσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών

Καταχειροκροτήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, όταν δήλωσε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, όταν θα έρθει στη Βουλή και τη χαρακτήρισε «συμφωνία ντροπής». «Να μην τολμήσουν κάποιοι να ταυτίζουν την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με την ακροδεξιά», υπογράμμισε ο ίδιος.

Τους πόρους από το μειωμένο ΕΝΦΙΑ θα μεταφέρει από το κεντρικό κράτος στους δήμους, ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας και χαρακτήρισε το μέτρο ως θεσμική τομή. Το μέτρο των 120 δόσεων προς την εφορία με ελάχιστη καταβολή 20 ευρώ το μήνα, για όσους έχουν χρέη έως 3.000€, ανακοίνωσε ακόμη από το Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ