Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Επιχειρήσεων στο Πυροσβεστικό Σώμα - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Κοινωνία

Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Επιχειρήσεων στο Πυροσβεστικό Σώμα

Μηχανοκίνητο Τμήμα ιδρύεται στο Πυροσβεστικό Σώμα, με απόφαση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη.

Ειδικότερα, τo Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων θα έχει ως έδρα την 1η ΕΜΑΚ κι ως αποστολή την ενίσχυση του έργου του Σώματος σε 24ωρη βάση, εξασφαλίζοντας την άμεση κινητοποίηση με πυροσβεστικά οχήματα, υλικά και μέσα για την ταχεία αντιμετώπιση συμβάντων ανά την Επικράτεια.

Μέχρι σήμερα, σε συμβάντα που αντιμετωπίζονται από τις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, συνδράμουν Υπηρεσίες από γειτονικές περιοχές εάν το συμβάν είναι εκτεταμένο ή και από όλη την Επικράτεια, εάν είναι μεγαλύτερης έκτασης.

Σύμφωνα με το υπουργείο, αυτός ο τρόπος υποστήριξης της επιχειρησιακής δράσης μεταξύ των Υπηρεσιών επιφέρει την αποδυνάμωσή τους σε περίπτωση ταυτόχρονης εκδήλωσης πυρκαγιών στις περιοχές αρμοδιότητάς τους.

«Το πρόβλημα αυτό έρχεται να επιλύσει το “Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων”» υποστηρίζει το υπουργείο, καθώς θα τελεί σε κατάσταση «πλήρους επιχειρησιακής ετοιμότητας και δράσης», ώστε να καθίσταται δυνατή η κινητοποίηση και προώθησή του σε όλη την Επικράτεια, ακόμη και με αεροπορικά μέσα εφόσον αυτό απαιτηθεί.

Το Μηχανοκίνητο Τμήμα θα απαρτίζεται από περίπου 200 πυροσβέστες, οι οποίοι θα διαθέτουν τουλάχιστον 20 πυροσβεστικά οχήματα και τον ανάλογο εξοπλισμό για την αντιμετώπιση πυρκαγιών.

Στο μεταξύ, μέχρι τις αρχές Απριλίου η πυροσβεστική αναμένεται να ενισχυθεί με την πρόσληψη 876 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης και 56 μόνιμων δόκιμων πυροσβεστών.

Οι 876 είναι από τους επιτυχόντες που προέρχονται από τον οικείο πίνακα επιλαχόντων εποχικών, οι οποίοι από συμβασιούχοι μετατρέπονται σε επί θητεία προσωπικό, ενώ οι 56 προέρχονται από τον πίνακα επιλαχόντων του οικείου διαγωνισμού του 2011.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ