Μη αποδεκτή από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η μείωση πόρων για την αγροτική πολιτική και το ΕΣΠΑ - Karfitsa.gr
Διεθνή Οικονομία

Μη αποδεκτή από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η μείωση πόρων για την αγροτική πολιτική και το ΕΣΠΑ

Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο: Δεν είναι αποδεκτές οι μειώσεις πόρων για την αγροτική πολιτική και το ΕΣΠΑ
00:52Διεθνή
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ενωμένο όσον αφορά τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2021-27 και δεν θα αποδεχθεί συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών που δεν θα προβλέπει επαρκείς πόρους, δήλωσε ο πρόεδρός του, Νταβίντ Σασόλι.

Πριν από τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες για τον νέο πολυετή προϋπολογισμό, ο κ. Σασόλι τόνισε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι έτοιμο να απορρίψει κάθε συμφωνία που δεν δίνει στην ΕΕ τα μέσα για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

“Οι υπολογισμοί μας βασίζονται στις ανάγκες της Ένωσης, στις δεσμεύσεις της νέας Επιτροπής και στην ατζέντα στρατηγικές του Συμβουλίου. Χωρίς τους αναγκαίους πόρους, η πράσινη συμφωνία, η ψηφιακή μετάβαση και η γεωπολιτική Ευρώπη θα είναι απλά κενά σλόγκαν”, είπε.

“Για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι προτεινόμενες μειώσεις για τη γεωργία και τη συνοχή (σ.σ.: το ΕΣΠΑ) δεν είναι αποδεκτές. Πώς μπορούμε να μειώσουμε τις αποκλίσεις μεταξύ του κέντρου και της περιφέρειας, αν περιορίσουμε τα κονδύλια για τη συνοχή ή πώς μπορούμε να αναπτύξουμε μία πράσινη Ευρώπη αν δεν επενδύσουμε στη γεωργία”, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε δωρεάν την τελευταία ηλεκτρονική έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ