, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου είναι το ιδανικό συμβόλαιο για να καλύψεις σε κάθε περίπτωση το όχημα σου και να αποζημιωθείς. Ξέρεις όλες τις λεπτομέρειες όμως;
Στο άκουσμα μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου, λογικά φαντάζεσαι ένα πολύ ακριβό συμβόλαιο που είναι μόνο για πολύ καλά αυτοκίνητα και supercars.
Αυτό φυσικά είναι ένας μύθος, καθώς η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου απευθύνεται σε όλους τους οδηγούς και το κόστος της διαμορφώνεται.
Πάμε να μάθουμε περισσότερα.

Μία ασφάλεια για όλους

Ναι, η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου απευθύνεται σε όλους τους οδηγούς.
Η μόνη διαφορά είναι πως μπορεί να γίνει σε αυτοκίνητα που είναι σε καλή κατάσταση, δηλαδή ο οδηγός τα φροντίζει και κάνει τα services τους και είναι νεότερα των 10 ετών.
Αυτές είναι οι δύο απαιτήσεις για να μπορέσεις να κάνεις μία μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου και ο λόγος είναι πως οι εταιρείες θέλουν να είναι σίγουρες από την πλευρά τους πως η ασφάλεια θα καλύψει πιθανές βλάβες που μπορεί να προκύψουν από ένα ατύχημα και όχι την αμέλεια του οδηγού.

Πως αποζημιώνεσαι;

Μιλώντας για αποζημιώσεις, έφτασε η στιγμή να μάθεις τι ακριβώς προσφέρει η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου.
Συμπεριλαμβάνει όλες τις βασικές καλύψεις αστικής ευθύνης και αποζημίωσης τρίτων, μπορεί να επεκταθεί με επιπλέον καλύψεις, όπως κάθε άλλο συμβόλαιο και σου προσφέρει την κάλυψη «ιδίων ζημιών».
Η κάλυψη «ιδίων ζημιών» είναι αυτό που αγοράζεις ουσιαστικά σε μία μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου και γι’ αυτό είναι τόσο επιλεκτικές οι εταιρείες.
Με απλά λόγια, η ασφάλεια αυτοκινήτου σου παύει να αναζητά την ευθύνη για τον τρόπο αποζημίωσης σου και στην περίπτωση ενός ατυχήματος για το οποίο εσύ ήσουν υπαίτιος, η ασφαλιστική σου αποζημιώνει κανονικά τον άλλο οδηγό, αλλά και εσένα.

Παίρνω το ίδιο ποσό με τον άλλο οδηγό;

Η αποζημίωση σου βασίζεται στο ποσό που έχει οριστεί εντός του συμβολαίου, μείον το ποσό της απαλλαγής.
Η απαλλαγή είναι ένας δείκτης που έχεις συμφωνήσει με την ασφαλιστική σου για να μειώσει το κόστος των ασφαλίστρων, αλλά και να διαμορφώσει τον τρόπο αποζημίωσης.
Για παράδειγμα αν η απαλλαγή είναι 200 ευρώ και η ζημιά σου 1000 ευρώ, εσύ θα λάβεις το ποσό των 800 ευρώ. Αυτό σημαίνει πως μικροζημιές κάτω των 200 ευρώ δεν θα καλύπτονται σε αυτό το σενάριο.
Με αυτό τον τρόπο είσαι σίγουρος πως η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου είναι προσιτή για σένα και ξέρεις πως θα σε καλύψει σε μία μεγάλη ζημιά, σε αντίθεση με κάθε άλλο συμβόλαιο. Έτσι ναι, αξίζει να την κάνεις για να είσαι σίγουρος για το αυτοκίνητο σου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.