Μιχάλης Κούπκας: Η αντιδημαρχία οικονομικών είναι στίβος μάχης! - Karfitsa.gr
Συνεντεύξεις

Μιχάλης Κούπκας: Η αντιδημαρχία οικονομικών είναι στίβος μάχης!

Δέκα ερωτήσεις αναζητούν δέκα σύντομες απαντήσεις. Πρόσωπα της Θεσσαλονίκης, από όλους τους χώρους, μοιράζονται με τους αναγνώστες της εφημερίδας «Karfitsa» πτυχές της ζωής τους και αδημοσίευτες φωτογραφίες σε μια διαφορετική – μίνι συνέντευξη.

Της Αναστασίας Καρυπίδου 

Εφοριακός και τώρα αντιδήμαρχος Οικονομικών. Σας κυνηγάνε τα νούμερα;

Η σχέση μου με τους αριθμούς δεν ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Στη διάρκεια των σπουδών κατανόησα ότι η οικονομία είναι μια βαθιά κοινωνική επιστήμη κι ότι οι αριθμοί μιλάνε αρκεί να τους ερμηνεύεις σωστά. Ένας καλός οικονομολόγος δεν ξεχνά ποτέ ότι πίσω από τα νούμερα βρίσκονται άνθρωποι.

Γιατί μπλεχτήκατε με την Αυτοδιοίκηση;

Η υποψηφιότητα ήρθε στην κατάλληλη φάση της ζωής μου τόσο επαγγελματικά, όσο και ηλικιακά. Άλλωστε, με τα κοινά ασχολούμαι ενεργά τα τελευταία δέκα χρόνια στον εργασιακό μου χώρο ως Πρόεδρος των εφοριακών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης-Κιλκίς και Χαλκιδικής. Οπότε είμαι συνεχώς αντιμέτωπος με ζητήματα που απαιτούν λύσεις.

Τι σας ζόρισε στα νέα καθήκοντα;

Η Αντιδημαρχία Οικονομικών είναι στίβος μάχης. Είμαστε μια νέα διοίκηση 17 μηνών εκ των οποίων 11 μήνες έχουμε πανδημία. ‘Ετυχαν πολλά και μαζεμένα όμως θεραπεύουμε παθογένειες που κληρονομήσαμε, αντιμετωπίζουμε γενναία τον Covid-19 και σχεδιάζουμε σωστά τη στρατηγική της επόμενης μέρας.

‘Αλλη αντιδημαρχία θα παίρνατε;

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ξέρει να τοποθετεί τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση. Είμαι ικανοποιημένος με την Αντιδημαρχία Οικονομικών και ειδικά σε αυτή την περίοδο η επιστροφή στην κανονικότητα προϋποθέτει στήριξη της οικονομίας και σχεδιασμό από στελέχη που την κατανοούν. Ομως είμαι άνθρωπος των προκλήσεων οπότε δεν θα απέκλεια μία νέα αρχή σε άλλο τομέα. Μέσα από τις αλλαγές εξελισσόμαστε.

Πώς ονειρεύεστε τη Θεσσαλονίκη;

Η Θεσσαλονίκη αλλάζει. Μεταμορφώνεται σε μία σύγχρονη πόλη, με βελτιωμένες υποδομές. Η πόλη μας θα είναι τα επόμενα χρόνια πρωτεύουσα τεχνολογίας, καινοτομίας και ψηφιακού μετασχηματισμού. Πρωταθλήτρια στην πράσινη ενέργεια και την ανακύκλωση. Έχουμε την τύχη να διαθέτουμε Πανεπιστημιακά ιδρύματα επιπέδου και λαμπρούς νέους επιστήμονες δηλαδή ανθρώπινο κεφάλαιο υψηλής στάθμης. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφήσουμε πίσω τη μεμψιμοιρία, την γκρίνια και την τοπική περιχαράκωση και να δούμε τα πράγματα πιο αισιόδοξα με εξωστρέφεια.

Τι νιώσατε όταν μάθατε ότι κάποιος σας παριστάνει για να εξαπατά πολίτες;

Αιφνιδιάστηκα και ανησύχησα. Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι κάποιος κακόβουλα με παρακολουθεί και με μιμείται με σκοπό να βλάψει άλλους ανθρώπους. Αμέσως υπέβαλα μήνυση και ευτυχώς δε γενικεύτηκε η απάτη εις βάρος επαγγελματιών.

Βοηθάτε τα παιδιά σας στα …μαθηματικά;

Ναι και μ’ αρέσει. Είναι μια ευκαιρία να βρίσκομαι δίπλα τους και να περνάμε ποιοτικό χρόνο. Τώρα, ολοκληρώνουμε την προπαίδεια από το 1-10 με τον γιο μου Αλεξανδριανό που πηγαίνει Β’ δημοτικού.

Στα οικονομικά του σπιτιού ποιος κάνει κουμάντο;

Ξεκάθαρα, η γυναίκα μου! Δεν ξέρω αν είναι το σωστό, αλλά μέχρι τώρα δεν χρεοκοπήσαμε ως οικογένεια (γέλια…). Είναι και η ίδια οικονομολόγος και τη θαυμάζω διότι με ότι κι αν ασχοληθεί καταφέρνει να το κάνει καλά και να του δώσει αξία.

Σημείο της πόλης που επισκέπτεστε όταν είστε πιεσμένος…

Πάντα μια βόλτα στην αγορά της Θεσσαλονίκης, ακόμα κι όταν τα μαγαζιά είναι κλειστά, λειτουργεί πολύ αγχολυτικά.

‘Ενα θετικό και ένα αρνητικό στοιχείο του χαρακτήρα σας…

Στα θετικά θα έλεγα ότι είμαι πολύ επίμονος στους στόχους και αισιόδοξος, βλέποντας τα πράγματα με θετική ματιά ασχέτως δυσκολιών. Αρνητικό ότι κάποιες φορές γίνομαι αρκετά ανυπόμονος με τους πολύ κοντινούς μου ανθρώπους και ίσως περισσότερο απαιτητικός απ’ όσο πρέπει. Ευτυχώς ακόμα με αντέχουν…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ